Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:45 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Studiu de fezabilitate pentru reţeaua de canalizare şi alimentare cu apă de la Şiriu şi Crişan

ro

21 Mar, 2013 00:00 4084 Marime text
Aşa cum a anunţat încă de la începutul acestui an, primarul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi, are ca prioritate realizarea sistemului de canalizare şi alimentare cu apă în satele Şiriu şi Crişan. Reţeaua va fi amenajată pe o distanţă de 18 kilometri. Şeful autorităţii locale a menţionat că la această dată se lucrează la efectuarea studiului de fezabilitate, urmând ca mai apoi proiectul privind construirea sistemului de canalizare şi alimentare cu apă să fie depus la Guvern în vederea obţinerii finanţării. Facem precizarea că în celelalte patru localităţi aferente comunei (Crucea, Stupina, Gălbiori şi Băltăgeşti) s-a reuşit realizarea reţelelor de apă, satele Şiriu şi Crişan urmând să beneficieze şi ele de sisteme de alimentare odată ce vor fi atrase fondurile băneşti necesare.

Finanţarea pentru grădiniţă este asigurată

Primarul Gheorghe Frigioi a primit asigurări în privinţa demarării lucrărilor la grădiniţa din Crucea. „Am avut o discuţie cu inspectorul şcolar adjunct, doamna profesor Adriana Cristina Oprea. Dumneaei mi-a comunicat că finanţarea este asigurată şi că lucrările vor începe”, a precizat primarul Gheorghe Frigioi. 
Banii pentru realizarea unităţii preşcolare sunt acordaţi de Ministerul Educaţiei, valoarea aproximativă a lucrărilor fiind de 800.000 de lei. Unitatea preşcolară este prevăzută cu două săli de clasă, o încăpere pentru organizarea festivităţilor şi un cabinet medical. De asemenea, grădiniţa va avea şi un mini-parc şi un loc de joacă, acestea urmând a fi amenajate pe o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi.

Se amenajează parcul de la Căminul de bătrâni

Lucrările la Căminul de bătrâni din Stupina sunt aproape finalizate. Şeful autorităţii locale, Gheorghe Frigioi, a menţionat că a mai rămas de amenajat, pe o suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi, spaţiul de odihnă şi de agrement, urmând ca incinta căminului să fie împrejmuită. Construcţia este prevăzută cu două etaje, 34 de camere, cabinete medicale, bucătărie şi o sală de mese. Acest obiectiv este finanţat prin Măsura 322. Amintim că proiectul integrat finanţat prin Măsura 322 a cuprins asfaltarea străzilor din Crucea şi Stupina, dotarea Căminului Cultural Crucea şi construirea unui cămin de bătrâni în Stupina.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii