Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:37 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai mult spaţiu verde la Hârşova. S-a finalizat amenajarea a două parcuri, urmează cel de-al treilea (galerie foto)

ro

04 Apr, 2013 00:00 4099 Marime text
Lucrările în privinţa amenajării celor trei parcuri şi a celor trei aliniamente stradale au avansat. Primarul oraşului Hârşova susţine că a mai rămas de realizat doar parcul din curtea unităţii spitaliceşti. Valoarea investiţiei se ridică la 1.100.000 de lei, proiectul fiind finanţat cu fonduri de mediu. Cele două parcuri deja finalizate se află în vecinătatea Casei de Cultură (în suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi) şi în curtea liceului (4.000 mp). Cel din curtea spitalului se va întinde pe o suprafaţă de 8.000 de metri pătraţi, a precizat şeful autorităţii locale. Zonele de agrement sunt prevăzute şi cu locuri de joacă. Pe de altă parte, aliniamentele stradale au fost realizate pe străzile Revoluţiei, Vadului şi pe DN2A (străzile Plantelor şi Constanţei), fiind plantaţi 800 de pomi. 

Specialist Consulting va face proiectarea pentru drumuri 

Şeful autorităţii locale a anunţat că, dacă nu vor fi depuse contestaţii, astăzi va fi semnat contractul pentru realizarea proiectării de asfaltare a opt kilometri de drum, proiect finanţat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Licitaţia a fost câştigată de SC Specialist Consulting SRL din Bucureşti. Valoarea estimată a contractului încheiat între Primăria Hârşova şi SC Specialist Consulting SRL este de 558.768 lei. Primarul oraşului, Tudor Nădrag, a menţionat că firma câştigătoare trebuie să finalizeze proiectarea în două luni. „Am avut termen şase luni să predăm acest proiect, din care au trecut patru luni, aşa că în două luni trebuie să finalizăm proiectarea şi să iniţiem lucrările de reabilitare”, a mai precizat edilul-şef. Primarul Tudor Nădrag a subliniat faptul că asfaltările continuă la Hârşova şi cu fonduri de la bugetul local. „Continuăm să achiziţionăm asfalt de la staţia de la Cuza Vodă, de această dată pentru a repara trotuarele, dar şi străzile din oraş care nu sunt cuprinse în proiectul cu fonduri europene”, a explicat primarul.

Se încheie şi licitaţia de la drumul de exploatare

Cât de curând vom şti şi numele firmei care va amenaja la Hârşova cele trei drumuri de exploatare. Potrivit primarului, au fost depuse patru oferte, care la această dată se află în evaluare. Agenţii economici ofertanţi sunt: SC Teloxim Con SRL, SC Opal Construct SRL în asociere cu Via Carpatia Consult SRL, Oyl Company Holding AG SRL din Slobozia şi SC Specialist Consulting SRL din Bucureşti. „Într-o zi-două vom anunţa numele câştigătorului”, a declarat edilul-şef. Valoarea proiectului este de un milion de euro, iar banii vin de la Uniunea Europeană prin Măsura 125.

Măsuri pentru prevenirea inundaţiilor

Primarul oraşului Hârşova susţine că ia în această perioadă toate măsurile pentru ca locuitorii să nu se confrunte cu inundaţii. „Se spune că apele din mai nu trebuie să găsească Dunărea mare, iar nivelurile sunt crescute la această dată”, a precizat şeful autorităţii locale. Tudor Nădrag a mai declarat: „Pentru că am fost prevăzători, acum doi ani am construit un dig pe o suprafaţă de 1,2 kilometri, care pune în siguranţă cele 24 de locuinţe care se aflau permanent în pericol. Acum astupăm breşele făcute în dig pe timpul verii pentru a se putea pătrunde pe malul Dunării. Avem folie, avem sacii pe care îi vom umple cu pământ şi forţa umană pentru a interveni în cazul în care ne vom confrunta din nou cu inundaţii. Le-am cerut ajutorul şi celor de la ANIF, solicitându-le două pompe pentru a evacua apa care se va infiltra în incinta îndiguită”, a explicat şeful autorităţii locale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Ciobanean 10 Apr, 2013 12:23 BRAVO TIE GOSPODARULE!VINE REGIONALIZAREA SI O SA FI PRIMAR PESTE TOT RAIONUL SA-L PUI LA PUNCT CA PRIMARII ACTUALI NU FAC NIMIC, SE GANDESC DOAR SA LE FIE LOR SI FAMILLILOR BINE SI LA BUZUNAR SA-L UMPLE.