Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tudor Nădrag - „Aşteptăm cu motoarele pornite exerciţiul bugetar 2014 - 2020”

ro

23 Jan, 2014 00:00 2567 Marime text
Primarul Tudor Nădrag aşteaptă deschiderea sesiunilor de depunere a cererilor de finanţare în cadrul viitoarelor programe europene, mizând pe fondurile de la UE în privinţa dezvoltării oraşului. „Suntem pregătiţi! Aşteptăm cu motoarele pornite exerciţiul bugetar 2014 - 2020. Va fi principala sursă de finanţare în condiţiile în care bugetul local este sărac, bugetul naţional este sărac. Aşa cum am făcut şi-n ultimii ani, când am reuşit să atragem proiecte cu fonduri europene, sperăm să o facem la o scară mult mai mare în următorul exerciţiu bugetar”, a afirmat edilul. 

Proiect de 7 milioane de euro

Şeful autorităţii locale a declarat însă că „prioritatea o constituie semnarea unui contract de circa 7 milioane de euro. „Sperăm că vom semna, în următoarea lună, un contract de circa 7 milioane de euro pe AXA 2 POR, pentru modernizare şi reabilitare străzi urbane, constând în asfaltarea cu două straturi de asfalt a circa 10 kilometri de străzi”, a spus edilul. Primarul Tudor Nădrag a explicat că anul trecut, pe ultima sută de metri, chiar înainte de semnarea contractului, i s-a cerut intabularea unor străzi, amânându-se momentul parafării documentului. „Când am zis că totul este ok, înaintea semnării contractului, Compartimentul juridic al ministerului ne-a pus să intabulăm vreo 20 de străzi. Am avut concursul total al OCPI şi ţin să le mulţumesc pe această cale lucrătorilor de la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, care au lucrat în zilele de ajun de Crăciun, de toate acele zile libere, şi ne-au onorat la timp solicitarea. Am dus aceste documente şi să vedem dacă mai există vreo obiecţiune înaintea semnării contractului”, a precizat primarul Tudor Nădrag. Potrivit edilului, contractul se află deja pe masa Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice în vederea semnării. „Important este că am reuşit să-l introducem la finanţare, pentru că se afla pe lista de rezervă”, a explicat primarul oraşului Hârşova.

„Avem o mare povară, Spitalul Orăşenesc!”

Întrebat despre bugetul anului 2014, edilul a răspuns: „Muncim la un prim format de buget, pe care îl vom supune aprobării Consiliului Local. Se lucrează la el, iar pe data de 30 ale acestei luni vom avea şedinţa de Consiliu. Sperăm să treacă în formă iniţială. Sigur, dacă vor mai fi completări, adăugiri, asta rămâne la latitudinea consilierilor. De asemenea, ştim că în cursul anului bugetul este rectificat ori de câte ori este nevoie”. Tudor Nădrag a mai spus că „problemele sunt mult mai grave”. „Pe lângă ceea ce apăsa asupra noastră, respectiv buna funcţionare a şcolilor, a grădiniţelor, a celorlalte instituţii, iată că avem o mare povară, Spitalul Orăşenesc, ale cărui fonduri primite de la Casa de Sănătate nu ne ajung nici pentru salarii, iar medicamente, alimente şi alte cheltuieli cad în sarcina noastră şi, din toată sărăcia, trebuie să-i ajutăm, pentru că ideea este să păstrăm acest spital în comunitatea noastră.

Dacă am fi fost nişte oameni iresponsabili, l-am fi lăsat să fie desfiinţat”, a menţionat primarul oraşului Hârşova. Tudor Nădrag a precizat că situaţia de la Spitalul Orăşenesc Hârşova este întâlnită, din păcate, în toate spitalele din România. „Asigurăm medicaţia de urgenţă şi, eventual, în cursul nopţii până dimineaţă. Dimineaţa, fiecare pacient sau aparţinător se duce şi cumpără medicamente de la farmacie. Nu am inventat-o noi, dar altă soluţie nu există. Sigur, unde sunt cazuri sociale, care efectiv nu au cu ce cumpăra, trebuie să-i susţinem noi”, a mărturisit edilul. Precizăm că spitalul din Hârşova deserveşte, pe lângă oraşul Hârşova, şi nouă comune învecinate şi sate din Balta Brăilei şi de la graniţa judeţelor Ialomiţa şi Tulcea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii