Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Înţelepţii oraşului Ovidiu, premiaţi de edili cu ocazia Zilei Internaţionale a Pensionarului

ro

02 Oct, 2014 00:00 2370 Marime text


Ziua Internaţională a Pensionarului a fost sărbătorită şi la Ovidiu. Ieri, edilul-şef, George Scupra, s-a întâlnit cu cei mai înţelepţi locuitori ai oraşul în fruntea căruia se află pentru a-i felicita şi pentru a le da asigurări că va fi mereu alături de ei şi de nevoile lor.

„Ne-am întâlnit la ora 11.00, la sediul clubului de iarnă al pensionarilor. Şi spun club de iarnă întrucât, până zilele trecute, vârstnicii îşi dădeau întâlnire la clubul de vară, care era de fapt o terasă unde beneficiau de toată atenţia şi de tot ceea ce ei aveau nevoie. Pentru că toamna îşi cere drepturile, iar vremea nu mai este la fel de călduroasă, am fost nevoiţi să ne mutăm la sediul de iarnă. Pe timpul verii, acesta a fost reabilitat, igienizat şi reamenajat, astfel că am profitat de această sărbătoare internaţională a pensionarilor pentru a face şi o slujbă acolo, o sfeştanie la care am participat cu toţii“, a declarat primarul oraşului Ovidiu, George Scupra, pentru ZIUA în Judeţ.

Cuplurile de aur, premiate de primarul George Scupra



Edilul-şef de la Ovidiu a menţionat că la reuniune au participat aproximativ 50 de persoane de vârsta a treia. „De altfel, o dată la 2-3 luni, organizăm astfel de întâlniri, în cadrul cărora îi premiem pe vârstnicii oraşului. Şi cu prilejul Zilei Internaţionale a Pensionarului am avut trei cupluri care au ajuns la venerabila aniversare a 50 de ani de la căsătorie. Alături de aprecierile noastre, bunicii au primit din partea Primăriei şi Consiliului Local al oraşului Ovidiu câte o diplomă şi câte 450 de lei. Suma de bani chiar nu este importantă, important este că am avut ocazia de a cunoaşte persoane cu o adevărată experienţă de viaţă, oameni de la care cu toţii avem câte ceva de învăţat“, a mai spus primarul. În anul 1990, ONU a stabilit ca ziua de 1 octombrie să fie înscrisă în calendarul lumii ca Zi Internaţională a Persoanelor Vârstnice (Ziua Pensionarului).

Parc la standarde europene, contribuţie minimă

În altă ordine de idei, tot în oraşul Ovidiu va fi amenajat unul dintre cele mai frumoase parcuri. Parcul va fi realizat la standarde europene şi deschide noi perspective pentru locuitori, urmând a fi situat la doar câțiva kilometri de Constanța și de stațiunea Mamaia, astfel că de investiţie se vor bucura şi turiştii, nu doar localnicii. Amenajat în apropierea insulei Ovidiu, parcul va avea aproximativ 6.000 de metri pătraţi. „Am trecut deja de faza vizitei în teren, peste cel mult trei săptămâni vom semna contractul de finanţare a proiectului. Investiţia se ridică la aproximativ 1,8 milioane de euro, iar partea de cofinanţare a Primăriei este de 1%“, a precizat Scupra.
Pe lângă oportunitățile turistice pe care le implică investiția, parcul din Ovidiu este un proiect de suflet al primarului George Scupra, care vrea să le asigure locuitorilor din oraşul în fruntea căruia se află condiţii de viaţă similare celor din metropola apropiată.
Parcul prevede o zonă verde, înfrumusețată de arbori și arbuști. Bineînţeles, pentru ca oamenii să se poată bucura de prevelişte, vor fi montate și bănci, dar și mese pentru șah. O fântână arteziană va fi locul spre care vor duce toate aleile pietonale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii