Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:48 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În aşteptarea veştilor bune Primăria Topraisar, nerăbdătoare să se apuce de construcţia Centrului de zi

ro

10 Jul, 2014 00:00 2103 Marime text
Comuna Topraisar începe să devină o comună europeană cu drepturi depline. Aleşii locali fac eforturi pentru ca toate lucrările importante să fie finalizate cu succes, iar comunitatea să se bucure de toate utilităţile şi avantajele unui trai modern. La capitolul infrastructură rutieră intravilană reabilitată, comunitatea se poate lăuda că stă cu mult mai bine decât alte localităţi din judeţ. Străzile au fost pietruite integral şi asfaltate cu fonduri de la bugetul local. Primăria Topraisar, prin reprezentantul legal, primarul Gheorghe Stelian, a depus, cu câteva săptămâni în urmă, la Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM), un memoriu de prezentare în vederea emiterii acordului de mediu pentru proiectul „Modernizare şi reabilitare drumuri în comuna Topraisar, judeţul Constanţa“.

„Proiectul, care prevede refacerea a 22 de străzi, are o valoare de aproximativ şapte milioane de lei şi este cofinanţat din fonduri europene, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală. În următoarele zile, vom depune proiectul la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în speranţa că va fi eligibil pentru finanţare“, a declarat gospodarul-şef al localităţii. „Dacă proiectul va fi finanţat, atunci, pe lângă străzile Muşcatei, Mereni, Trandafirului, Garofiţei, Brânduşei, Spicului, Şcolii, Piersicului, Macului, Dobrogei şi Bujorului, vor mai fi reabilitate şi străzile Victoriei, Soarelui, Grâuşorului, Narcisei, Plopilor, Stejarului, Crinului, Cretei, Panseluţei, Zambilelor, Caişilor şi strada Scurtă. În total, nouă kilometri de străzi ar urma să fie reabilitate. Acum aşteptăm ca Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice să îşi facă treaba, deşi un lucru care ne ţine pe loc este procedura de achiziţie publică, care durează foarte mult“, a precizat primarul Gheorghe Stelian.

În aşteptarea veştilor bune de la Executiv

În altă ordine de idei, reprezentantul aleşilor locali a declarat că în comunitate se mai derulează o investiţie importantă: „Proiectul în vederea construirii unui centru de zi a fost depus spre finanţare în urmă cu câţiva ani la Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice. Acesta a fost aprobat, urmând ca în decursul acestui an să fie demarate lucrările de reabilitare a sediului vechii grădiniţe, spaţiu unde va funcţiona centrul. Au venit în vizită pe teren cei de la Brăila, de unde vom primi acordul, în urmă cu două săptămâni. Acum aşteptăm Hotărârea de Guvern pentru a putea demara proiectul, care este unul de suflet pentru noi. Investiţia aceasta se ridică la valoarea de 100.000 de euro, partea noastră de cofinanţare fiind de aproximativ 20%. Este o lucrare importantă, mai cu seamă pentru copiii care au nevoie de consiliere psihologică specializată. Centrul se va dedica nevoilor copiilor de până la clasa a IV-a", a încheiat primarul comunei Topraisar, Gheorghe Stelian.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii