Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:43 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Drumul dintre Limanu şi Hagieni va fi asfaltat. Căminul Cultural din 2 Mai, modernizat cu fonduri europene

ro

17 Nov, 2016 00:00 7732 Marime text
La doar câţiva kilometri de municipiul Mangalia se află comuna constănţeană Limanu. În ultimii ani, aceasta a cunoscut o dezvoltare continuă datorită turismului practicat în două dintre staţiunile pe care le deţine şi de care mai toţi românii au auzit: 2 Mai şi Vama Veche. Cu toate acestea, comuna are şi multe lipsuri, pe care actuala administraţie încearcă să le îndrepte.
 
Astfel, în atenţia autorităţilor locale se află proiectul privind asfaltarea drumului ce leagă localităţile Hagieni, ce are în componenţa sa o frumoasă rezervaţie, care poartă acelaşi nume cu cel al satului, de Limanu. Din cauza distanţei de oraş, dar şi din cauza drumului pietruit şi plin de gropi, satul Hagieni s-a depopulat masiv în ultimii ani, tinerii alegând să plece către oraş în speranţa unui trai mai bun.

„Aici, în Hagieni, nu ai ce să faci. Pentru tot ce avem nevoie trebuie să batem drumul până la Limanu sau chiar la Mangalia. Pentru că drumul nu este asfaltat, ne este foarte greu să ne deplasăm şi pierdem şi mult timp. Tot din cauza drumului, nici microbuzele nu au rută până în Hagieni, ele oprindu-se la Limanu. Trăim un chin zi de zi”, a precizat unul dintre localnicii din Hagieni.

Pentru ca locuitorii din Hagieni să poată ajunge mai repede în oraş sau la Primăria Limanu, administraţia lucrează la un proiect pentru asfaltarea drumului comunal lung de 4,5 kilometri.

Un alt proiect aflat în atenţia administraţiei locale vizează renovarea şi modernizarea Căminului Cultural din localitatea 2 Mai.
De altfel, proiectul autorităților de la Limanu a fost depus în luna septembrie a acestui an pentru finanțare. În acest moment, proiectul se află în avaluarea Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Dacă autoritățile vor primi aviz favorabil pentru finanțare, viitoarul obiectiv ar urma să găzduiască evenimente culturale. 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii