Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comuna Saligny îmbracă haine noi, de Paşte Biserica din Făclia aşteaptă să dăruiască Lumina în straie noi

ro

20 Mar, 2014 00:00 2708 Marime text
Locuitorii satului Făclia îşi vor aprinde făcliile de Paşte în incinta unei biserici nou reabilitate. Lucrările de la Casa Domnului din satul arondat Comunei Saligny sunt aproape de final. Dacă de Sfintele Paşti bătrânii spun că trebuie să îmbraci haine noi, acelaşi lucru îl cunosc şi liderii administraţiei locale din Saligny. „În aproximativ două săptămâni se va schimba considerabil aspectul bisericii. În cel mai scurt timp va veni aici şi constructorul edificiului, pentru a vedea care este situaţia lucrărilor. Eu sunt mulţumit, treaba merge destul de bine. Până de Paşte îmi pun toată speranţa că va fi finalizată complet”, a declarat primarul Ion Beiu.
Şi infrastructura drumurilor se află pe lista de priorităţi a liderilor locali de la Saligny. Este vorba despre un drum extravilan, de exploatare agricolă, care a început să fie pietruit de săptămâna trecută. Până mai ieri, drumul era din pământ, iar parcurgerea lui de către localnici se realiza cu mare dificultate, mai ales toamna şi primăvară, când se fac cele mai multe lucrări agricole importante şi când şi sezonul ploios îşi intră în drepturi. „Drumul face legătura între toate cele trei sate - Făclia, Saligny şi Ştefan cel Mare, urmând să fie deviată de pe DN circulaţia utilajelor şi a atelajelor, care încurcă în prezent traficul. Este vorba despre un drum considerabil de aproximativ 7,5 kilometri. Costul lucrărilor este de 1.445.021 lei, proiectul s-a aflat anul trecut în licitaţie publică şi a fost câştigat de o firmă din Năvodari. Avem şi noi o parte de cofinanţare de doar 1%”, a mai spus primarul Beiu.
Şeful autorităţii locale a precizat că, în acest an, pe lista de priorităţi se mai află şi construcţia căminului cultural din localitatea Ştefan cel Mare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii