Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:33 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stiripesurse.ro Ioan Niculae şi Adriean Videanu, la DIICOT

ro

09 Oct, 2015 11:14 2115 Marime text
 
Omul de afaceri Ioan Niculae, considerat cel mai bogat român, a fost adus din penitenciar la DIICOT. Tot în faţa procurorilor antimafia ajunge vineri şi fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, potrivit stiripesurse.ro.

Cei doi sunt prezenţi la DIICOT în dosarul Romgaz, în care fostul ministru este acuzat că a favorizat compania Interagro, a omului de afaceri Ioan Niculae. Potrivit unor surse judiciare, ar fi vorba despre finalizarea unei expertize dispuse în dosar. "Vă doresc pace în suflet", le-a spus Videanu jurnaliştilor, înainte de a intra în sediul DIICOT.

Niculae a fost condamnat in aprilie la doi ani si sase luni de inchisoare cu executare in dosarul "Mita la PSD", in care fostul lider PSD Gheorghe Bunea Stancu a fost condamnat la trei ani de inchisoare, se arată pe siripesurse.ro.

***

Omul de afaceri Ioan Niculae este urmărit penal, alături de apropiaţi ai săi, pentru instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, sustragere de sub sechestru şi spălare de bani.

În acelaşi dosar, fostul ministru al Economiei Adriean Videanu este acuzat de abuz în serviciu pentru că l-ar fi favorizat pe omul de afaceri.

Potrivit procurorilor, Varujan Vosganian şi Adriean Videanu, în perioada în care au fost miniştri ai Economiei, au aprobat şi susţinut în Guvern mai multe acte pentru a sprijini interesele financiare ale lui Ioan Niculae şi au folosit unitatea naţională de interes strategic SNGN Romgaz în interesul privat al SC Interagro SA - firmă a omului de afaceri -, producând un prejudiciu de aproximativ 130 milioane de dolari, conform stiripesurse.ro.

În 7 octombrie 2013, plenul Senatului a respins solicitarea privind începerea urmăririi penale în cazul lui Varujan Vosganian, votul fiind covârşitor împotriva cererii procurorului general al Parchetului instanţei supreme.




Articol integral pe Stiripesurse.ro

Sursa: Stiripesurse.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii