Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:15 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiripesurse.ro DNA a făcut prăpăd. LISTA neagră a baronilor care au căzut în 2014.Nicuşor Constantinescu e printre ei

ro

04 Jan, 2015 16:38 1877 Marime text
Direcția Națională Anticorupție a făcut prăpăd în rândul baronilor. Președinții de Consilii Județene au intrat unul după altul pe scările de la DNA și au ieșit de acolo cu cătușe.

Nicuşor Constantinescu a deschis în 2014 lunga lista a şefilor de Consilii Judeţene intraţi în atenţia procurorilor anticorupţie. Este la al treilea mandat în fruntea judeţului Constanţa şi a strâns deja patru dosare penale. Ancheta DNA a început pe 15 ianuarie, notează ştiripesurse.ro.

Câteva săptămâni mai târziu, magistraţii au aflat că Nicuşor Constantinescu a plecat în Statele Unite aşa că au emis nu unul, ci două mandate de arestare. Preţ de câteva luni, Nicuşor Constantinescu a fost de negăsit. Avocaţii săi prezentau documente din care reieşea că este grav bolnav, în timp ce pe internet apăreau filmuleţe cu el la terase din New York. Într-un final, s-a întors benevol în România, după ce a trecut prin Turcia. A stat o lună după gratii, până-n decembrie.

Anul a început prost şi pentru Mircea Cosma, şeful Consiliului Judeţean Prahova.

În primele zile ale lunii februarie, a fost ridicat de mascaţi şi dus la DNA. Procurorii îl acuză că susţine o reţea infracţională de evaziune fiscală şi că din banii proveniţi din ilegalităţi ar fi finanţat PSD. 10 la sută din banii ceruţi pentru atribuirea unor contracte mergeau la partid, spun procurorii. În dosar sunt cercetaţi şi copiii săi: fiica- notar şi fiul- deputat.

În mai, Horia Uioreanu, pe atunci preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, a ajuns în spatele gratiilor, după ce procurorii i-au percheziţionat casa şi biroul. Probele ar demonstra faptul că Uioreanu ar fi primit ca mită 15% din valoarea fiecărui contract acordat de instituţia pe care o conducea. Acum e judecat în două dosare penale.

În faţa judecătorilor a ajuns şi Adrian Duicu, şeful Consiliului Judeţean Mehedinţi. DNA susţine că a facut trafic de influenţă chiar în sediul Guvernului. De altfel, în dosar apar numele premierului Victor Ponta, preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea şi al şefului Poliţiei Române, Petre Tobă, martor în dosar. Procurorii anticorupţie spun că aceştia sunt doar câţiva dintre cei folosiţi de baronul PSD de Mehedinţi pentru a-şi atinge scopurile.

Corupţie şi la Consiliul Judeţean Brăila. O cunoştinţă veche a DNA, preşedintele Bunea Stancu este vizat acum de o nouă anchetă. Procurorii îl acuză de abuz în serviciu şi conflict de interese pentru că ar fi atribuit ilegal mai multe contracte. Alături de el a fost trimis în judecată şi vicepreşedintele Florin Mija, dar şi alte 13 persoane. Bunea Stancu mai este judecat şi pentru că ar fi finanţat ilegal campania lui Mircea Geoană şi că i-ar fi cerut miliardarului Ioan Niculae un milion de euro. A fost achitat în primă instanţă, însă procurorii au contestat decizia.

Aristotel Căncescu, şeful CJ Braşov, a ajuns şi el în spatele gratiilor tot pentru acuzaţii de corupţie. Procurorii spun că dădea contracte din bani publici unui apropiat. În ultimii şapte ani firma deputatului Ion Diniţă a încheiat nu mai puţin de 70 de contracte cu autorităţile locale. Procurorii susţin că Aristotel Căncescu semna contracte cu dedicaţie a căror valoare era ,,umflată" şi de o mie de ori. Integral pe ŞTIRIPESURSE.RO


Sursa: ŞTIRIPESURSE.RO
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii