Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:11 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știripesurse.ro Raed Arafat este căutat de procurorii DNA

ro

09 Mar, 2015 23:35 2210 Marime text
Pare destul de greu de crezut, dar până și Raed Arafat ajunge în atenția procurorilor DNA, asta pentru că și-a arătat „bunăvoința” față de prietenii din sistemul medical, informează stiripesurse.ro.

Fost secretar de stat la Ministerul Sanatatii si actualmente pe aceeasi functie la MAI, Raed Arafat este si presedinte al Fundatiei pentru SMURD si al Societatii de Medicina de Urgenta si Catastrofa din Romania (SMUCR). Si stranie, coincidenta, bunul sau prieten din vremurile studentiei, afaceristul clujean Dan Vasile Gorgan, a donat la respectiva fundatie peste doua milioane de lei. Dar, probabil, si are de unde, din moment ce patronul firmei Deltamed SRL a vandut catre Ministerul Sanatatii aproximativ 1.300 de ambulante. Iar cum Raed Arafat, care se afla si pe statele de plata ale  Fundatiei pentru SMURD, a facut parte din comisiile de organizare a licitatiilor organizate de Ministerul Sanatatii si castigate pe banda rulanta si pe zeci de milioane de euro de „Regele Salvarilor” Gorgan, DNA a declansat o ampla ancheta pentru a lamuri lipiciul pe care l-a avut la contractele cu statul afaceristul clujean.

Cel care aproape ca a ajuns sa detina monopolul livrarii de ambulante catre sistemul sanitar romanesc. Iar in demersul lor, procurorii anticoruptie au primit un sprijin important din partea „contabililor” de la Ministerul Finantelor, cei care au refuzat sa gireze operatiunile financiare suspecte derulate de fostul ministru al Sanatatii, Vasile Cepoi, si Raed Arafat, pe atunci adjunctul acestuia, relatează stiripesurse.ro.


Citește integral pe stiripesurse.ro


Sursa: stiripesurse.ro
Sursa foto: observator.tv

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii