Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:23 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Veniţi la stadion, pentru echipa fanion!” Farul joacă astăzi cu Rapidul la Constanţa

ro

22 Mar, 2014 00:00 2632 Marime text
FC Farul şi Constanţa vor retrăi astăzi atmosfera autentică de Liga 1. Pe litoral vine Rapid Bucureşti, într-o reeditare a memorabilelor dueluri dintre „marinari” şi giuleşteni din primul eşalon. Din păcate, cele două formaţii de tradiţie ale fotbalului românesc joacă acum în Liga a 2-a. Deşi se confruntă şi ea cu probleme, Rapid stă mult mai bine în clasament, în vreme ce Farul luptă să evite un play-out extrem de periculos. Nostalgici după vremurile de aur, fanii Farului cheamă lumea la stadion, pentru recrearea unei atmosfere după care suspină toţi.
 
Farul şi Rapid se întâlnesc în etapa a 21-a a Ligii a 2-a, de la ora 16.00 (în direct la TVR1). Ambele echipe vin după rezultate defavorabile în campionat. Giuleştenii lui Viorel Moldovan, care sunt pe locul doi în clasament, au pierdut în etapa trecută pe teren propriu cu principala contracandidată la promovare, CSMS Iaşi, în vreme ce Farul, încă în căutarea primei victorii din acest an, a remizat la Constanţa cu Unirea Slobozia, însă la ratarea celor trei puncte a contribuit din plin şi arbitrul Iulian Dima, extrem de contestat de tabăra faristă, care, după cum a declarat patronul grupării de pe litoral Giani Nedelcu, va fi acţionat în instanţă pentru arbitrajul de la partida de sâmbăta trecută. „Este un meci greu. După părerea mea, Rapid şi CSMS Iaşi au cele mai bune loturi din campionat. Cred că ele vor promova. Dar şi noi suntem cu moralul la cote înalte, cu toate că n-am cunoscut victoria în cele patru jocuri de când sunt eu la echipă. Totuşi, am pierdut un singur meci şi am făcut trei egaluri. Am încredere în băieţi, pentru că la meciurile cu miză concentrarea este 100%. Jucăm la victorie”, a declarat antrenorul Farului, Ştefan Nanu, care nu se va putea baza pe doi jucători, mijlocaşul Petre Ivanovici (eliminat în disputa cu Unirea Slobozia) şi fundaşul stânga Mansur Abdurarazak, răcit. Va reveni în schimb experimentatul atacant Cristian Silvăşan, această veste crescându-i optimismul lui Nanu. „Mansur a fost răcit toată săptămâna. De altfel, întreaga echipă a fost bolnavă. Mulţi s-au antrenat cu temperatură, dar asta este, nu avem ce face. Trebuie să strângem rândurile ca să obţinem victoria. Mă bucur în schimb că a revenit Silvăşan, un fotbalist valoros, de care am nevoie”, a declarat Nanu, un contestatar înverşunat al sistemului de joc din play-out. „Dacă ajungem acolo, ne va fi foarte greu, pentru că, acum, am ocupa penultimul loc, cu nouă puncte. Vor fi meciuri extrem de dificile, va fi mai greu decât în play-off. Toate echipele vor juca pe viaţă şi pe moarte. E păcat că s-a făcut acest play-out, căruia nu-i văd rostul. Nu sunt de acord cu acest sistem. Cine l-a conceput nu ştiu ce a gândit. Nu se poate ca noi, de la 18 puncte, cât avem în acest moment, să mergem la nouă. Trebuia să se intre în play-out cu punctele acumulate în sezonul regulat”, a arătat Nanu.
 
Apelurile suporterilor
 
Fanii Farului pregătesc o atmosferă deosebită la meciul cu Rapid. De multe zile, au lansat apeluri pentru o prezenţă masivă la arena din strada Primăverii, sub sloganul „Veniţi la stadion, pentru echipa fanion!”. „Toată lumea în peluză. Faceţi totul pentru o peluză plină!”, a îndemnat Sorin Mihăilescu, cel mai cunoscut suporter al Farului. Biletele de intrare la meci costă 5 lei (la peluze) şi 10 lei (la tribunele 1 şi 2) şi se găsesc la casele de la stadionul „Farul”. La partidă şi-a anunţat prezenţa şi un grup de suporteri ai Rapidului, estimându-se că numărul lor se va ridica la 200 - 250 de persoane.
 
Ce meciuri se mai joacă astăzi
 

În afară de meciul de la Constanţa, astăzi, în etapă mai sunt programate partidele: CF Brăila - Rapid CFR Suceava, SC Bacău - Dunărea Galaţi, Unirea Tărlungeni - ACS Berceni şi Unirea Slobozia - Gloria Buzău. Toate aceste întâlniri încep la ora 11.00. CSMS Iaşi şi FC Clinceni au rundă liberă. Clasament: 1. Iaşi - 37p, 2. Rapid - 35p, 3. Slobozia - 32p, 4. Clinceni - 27p, 5. Berceni - 27p, 6. Bacău - 21p, 7. Buzău - 19p, 8. Farul - 18p, 9. Tărlungeni - 17p, 10. Brăila - 15p, 11. Suceava - 15p, 12. Galaţi - 11p.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii