Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:50 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Săgeata Năvodari şi FC Farul caută, astăzi, reabilitarea Antrenorul Cătălin Anghel - „Trebuie să fim bărbaţi“

ro

15 Oct, 2014 00:00 2647 Marime text


Astăzi, de la ora 15.00, se desfăşoară meciurile etapei a opta a Ligii a II-a la fotbal. FC Farul întâlneşte la Constanţa CF Brăila, iar Săgeata Năvodari joacă acasă la Gloria Buzău. Ambele reprezentante ale judeţului Constanţa au înregistrat înfrângeri dureroase în runda trecută.


Etapa a şaptea a campionatului a fost una amară pentru Farul şi Săgeata. Candidată la promovare, echipa din Năvodari a cedat pe teren propriu, scor 0-2, cu FC Voluntari, una dintre contracandidatele la accederea în primul eşalon. Eşecul a venit la doar o săptămână de la înfrângerea clară a Săgeţii din deplasare cu ACS Academica Argeş (0-3), piteştenii trăgând şi ei la promovare. În urma celor două înfrângeri la rând, Săgeata a căzut din postura de lider al clasamentului pe locul trei, iar antrenorul Cătălin Anghel speră ca, astăzi, elevii săi să aibă puterea să pună capăt seriei negative.
„Disputăm un meci extrem de important, contra unei echipe cu un moral bun (n.r. în etapa trecută, Gloria a câştigat cu 2-0 în deplasarea de la Brăila), ce are un antrenor foarte pragmatic. Acum trebuie să fim bărbaţi, să fim puternici. La bine, toată lumea e veselă şi e cu tine. Când este rău, atunci trebuie să ne ridicăm noi“, a spus Anghel.

La Farul, revine golgheterul Marco Enciu

Nici la FC Farul, lucrurile nu stau strălucit, eşecul cu 2-3 din fieful lui FCM Dorohoi tensionând atmosfera. Astfel că, în disputa de astăzi cu CF Brăila, „marinarii“ sunt condamnaţi să câştige, după ce au ajuns pe locul nouă în ierarhie (în afara obiectivului fixat pentru acest sezon - clasarea în primele şase echipe). La Dorohoi, Farul a fost învinsă de o nou-promovată, care ocupa la ora jocului ultimul loc şi, în şase meciuri, nu adunase decât un punct. Cu toate acestea, gazdele îi conduceau pe „marinari“ în minutul 42 cu 3-0! „Era un moment în care ar fi trebuit să rezolvăm problema la adevăr, ţinând cont că suntem la -5, dar nu am fost în stare. Nici eu, ca antrenor, şi nici jucătorii. E o înfrângere ruşinoasă. N-avem nicio scuză. Acum, important e să câştigăm miercuri (n.n. astăzi)“, a declarat antrenorul Farului, Marian Pană, care îl va putea folosi în atac pe golgheterul echipei, Marco Enciu, acesta lipsind la Dorohoi din pricina unei suspendări.

Programul şi clasamentul Ligii a II-a

Tot astăzi, de la ora 15.00, în seria întâi a Ligii a II-a se mai joacă meciurile: SC Bacău - Rapid CFR Suceava, ACS Academica Argeş - Unirea Slobozia, FC Voluntari - CS Baloteşti şi FCM Dorohoi - ACS Berceni. Clasament: 1. Academica - 16p, 2. Voluntari - 15p, 3. Săgeata - 13p, 4. Suceava - 12p, 5. Buzău - 12p, 6. Slobozia - 10p, 7. Berceni - 9p, 8. Brăila - 8p, 9. Farul - 7p, 10. Bacău - 6p, 11. Dorohoi - 4p, 12. Baloteşti - 2p.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii