Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:21 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marian Pană, antrenorul Farului, şi „munca în zadar“ „Am început să fac pe bancă precum maimuţa“ (galerie foto)

ro

11 Sep, 2014 00:00 3012 Marime text

A fost nevoie de prelungiri, pe stadionul „Farul“ din Constanţa, pentru a se desemna câştigătoarea meciului din faza a V-a a Cupei României dintre FC Farul şi Săgeata. Năvodărenii s-au impus cu 3-1, într-o partidă aspră, în care arbitrul a acordat şi două cartonaşe roşii

 Atât Farul, cât şi Săgeata au jucat fără menajamente, uitând, pentru 120 de minute, că sâmbătă au meciuri importante de campionat. „Marinarii“ au încercat să se ridice la nivelul unui adversar redutabil şi nu s-au făcut de râs, ducând meciul în prelungiri. Ambele echipe şi-au creat ocazii, cu un plus în dreptul Săgeţii, care, având avantaj numeric din minutul 83, a trimis şi de două ori balonul în bară. În timpul partidei, Farul a acuzat maniera de arbitraj a lui Adrian Illyeş, din Ploieşti, căruia i s-au reproşat, printre altele, eliminarea lui Robert Neagoe şi faptul că, în minutul 61, Vezan nu a primit cartonaş roşu, ci numai galben.
 
Pentru Farul, a marcat Ochia (în minutul 34, din penalty), iar Săgeata a punctat prin Guerra (în minutele 30 şi 106, de fiecare dată cu capul) şi Vezan (în minutul 116, din lovitură liberă). Oaspeţii au lovit bara la 1-1, în minutul 90+2 (Muzac, din lovitură liberă) şi în minutul 95, când a deviat mingea faristul Ciobanu. Al doilea eliminat al meciului, pe lângă Neagoe, a fost Pătraşcu, de la Săgeata, trimis la vestiare în minutul 120.
„Pentru mine, este foarte important că am ieşit destul de onorabil din acest meci din punctul de vedere al evoluţiei echipei şi al atitudinii jucătorilor. Asta mă interesa cel mai mult. Bineînţeles însă că cel care rămâne este rezultatul, pe care Săgeata, într-un fel, l-a meritat. Este o echipă foarte bună. Dar alta era desfăşurarea meciului dacă Neagoe nu era eliminat, destul de uşor, după părerea mea. Se putea da galben, nu direct roşu. Ne-am bătut cât am putut de mult. Dacă eram puţin atenţi, puteam şi câştiga. Dar trebuie şi să fim realişti şi să spunem că adversarul şi-a creat câteva ocazii bune. Sunt mândru de băieţi, dar trebuie să înţeleagă şi ei că, dacă vom fi puţin mai pragmatici, va fi şi mai bine“, a declarat antrenorul Farului, Marian Pană, care a mizat pe: Vl. Neagu - Băjan (112 Cl. Popa), D. Ciobanu, Miulescu, Szalkai - Cârstoiu - Scărlătescu (74 Igiroşanu), Ochia, R. Neagoe (cpt.), Ivănică (98 Plămadă) - M. Enciu.
Bardu nu a fost folosit din cauza unei accidentări, în finalul ultimului antrenament înaintea meciului, când exersa lovituri de la 11 m. De cealaltă parte, Cătălin Anghel, principalul Săgeţii, i-a utilizat pe: Albuţ - M. Cârjă, Fl. Pătraşcu, R. Damian, Bruno (105 Vieru) - Muzac, D. Stana (112 Bărbulescu) - Cr. Ganea, Vezan (cpt.), Eloy (56 Deletic) - Guerra.

 Principalul Farului - „Nu ştiu cât o să mai pot rezista“

 Ca şi la meciul de la Bacău, Marian Pană a avut cuvinte de nemulţumire la adresa arbitrajului. „Arbitrii s-au băgat încă o dată şi au stricat un joc ce se desfăşura normal. În cazul lui Vezan, sunt două probleme: a făcut ceva sau nu. Dacă n-a făcut, nu dai nimic, dacă da, îi dai roşu. Asta nu înseamnă că voiam să ia neapărat Vezan roşu. Însă apoi am luat noi. Îmi e foarte greu în aceste condiţii, pentru că îmi doresc să culeg şi roadele muncii. Dar sunt destul de tăbăcit vizavi de aceste isprăvi pe care le fac arbitrii. Sperăm să nu mai avem parte de asemenea interpretări ale lor. Însă nu ştiu cât o să mai pot rezista ca la fiecare meci să mă confrunt cu o astfel de problemă. Am şi eu limitele mele. Am început să fac ca maimuţa pe bancă. Am copii acasă care se uită şi citesc ce declar. N-aş vrea ca, din cauza arbitrilor, să-mi schimb numele în ceva de genul «Munca în zadar». Dar eu îi felicit, să le dea Dumnezeu sănătate şi să ajungă să arbitreze în Liga I cât or dori ei. Dar să se gândească şi la noi, că muncim şi vrem să câştigăm bani, ca toţi ceilalţi. Şi cu asta basta“, a spus Marian Pană.

 Marian Pană - „Mâine bem şi un şpriţ“

 Pentru principalul Farului, efortul deosebit din meciul de Cupă, întins pe durata a două ore, şi eliminarea lui Neagoe nu reprezintă motive de îngrijorare pentru partida de campionat de sâmbătă, de la Constanţa, cu ACS Academica Argeş, liderul clasamentului. „Le-am mulţumit jucătorilor şi le-am spus că trebuie să mergem înainte. O victorie sâmbătă ne aduce într-o situaţie bună. Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, să ne refacem şi să ne câştigăm jocul cu Academica. Sperăm să-l înlocuim cu succes pe Neagoe, care e un jucător importante pentru noi. Nu avem decât să stăm cu capul sus şi să ne continuăm drumul pe care am pornit, unul bun, după părerea mea. Faptul că jucătorii au făcut risipă de energie cu Săgeata nu e o problemă, îi refacem până sâmbătă, iar mâine bem şi un şpriţ. A fost un efort consistent din partea lor. Le-am spus că nu avem voie să ne menajăm. Din punctul meu de vedere, dacă te menajezi o dată, o faci tot timpul. Încercăm să-i liniştim pentru jocul de sâmbătă, ca acesta să se desfăşoare normal“, a mai spus Marian Pană.
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii