Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Joci bine - rămâi, joci mai puţin bine - ieşi. E simplu” Farul vrea cel puţin patru puncte din meciurile cu Delta Tulcea şi FC Botoşani

ro

19 Mar, 2013 00:00 1422 Marime text
Alin Artimon, antrenorul principal al FC Farul, s-a declarat mulţumit de modul în care a trecut echipa de primele două etape din retur. La debut, nu a jucat cu Sportul Studenţesc, aşteptând acum ca victoria să-i fie acordată la masa verde, iar în runda secundă a remizat (1-1), la Constanţa, cu CS Otopeni. „Dacă nu vom pierde în următoarele patru meciuri, vom sta bine. Deocamdată, avem patru puncte în două etape, ceea ce e foarte important. Urmează două jocuri (cu Delta Tulcea şi cu FC Botoşani), în care, dacă obţinem tot patru, e senzaţional. Şi Otopeni, şi Tulcea, şi Botoşani sunt echipe tari. În condiţiile în care te baţi de la egal la egal cu una dintre ele, atunci perspectiva care ţi se deschide e una favorabilă. Poate că sunt subiectiv, dar nu am văzut nicio diferenţă de calitate a jocului între Farul şi CS Otopeni, care are ca obiectiv promovarea. Asta îmi dă speranţe mai mult decât egalul”, a spus Artimon. Aflată în continuare pe ultima poziţie în clasament, cu zece puncte (până va primi cele trei puncte din meciul cu Sportul Stundenţesc), Farul are două meciuri grele în etapele următoare, cu Delta Tulcea (locul cinci, cu 24 de puncte), în deplasare (sâmbătă, 23 martie), şi cu FC Botoşani (locul patru, cu 25 de puncte).
Deocamdată, Federaţia Română de Fotbal nu a anunţat deznodământul partidei Sportul - Farul, însă Artimon este de părere că acesta nu poate fi decât unul favorabil formaţiei constănţene. „Nu e problema mea, dar, când noi venim la Bucureşti de la Constanţa, iar ei se prezintă la meci doar trei inşi, de la două cartiere mai încolo, nu cred că se pune problema să nu ne dea 3-0. Vă spun şi eu ceva. Când va fi rejucarea, trimit şi eu trei şi rejucăm apoi când vrem noi. Decizia încă n-a venit pentru că se cer diverse hârtii şi hârtiuţe şi mai ştiu eu ce. Însă bănuiesc că nu o va putea lungi până la finele campionatului”, a arătat Artimon. Întrebat dacă aşteptata victorie cu Sportul Studenţesc şi egalul cu CS Otopeni îi vor schimba hotărârea de a nu-şi prelungi contractul cu Farul, scadent în vară, principalul „marinarilor” nu a oferit un răspuns clar. „Acum nu e momentul să discutăm o declaraţie mai nouă sau mai vechea de-a mea. Mi s-a reproşat din mai multe părţi că a fost o greşeală de strategie că am anunţat înainte de începerea returului. Dar acelaşi lucru l-a făcut şi Mircea Lucescu, fără a însemna că mă compar cu el, şi nu a mai murit nimeni”, a spus Artimon.

A riscat cu Ghenciu

Tehnicianul Farului a spus că nu a fost dezamăgit de fundaşul stânga Dudu Drugă, pe care l-a schimbat încă din minutul 41 al partidei cu CS Otopeni. Drugă nu a avut o evoluţie reuşită, fiind depăşit constant pe partea sa şi făcând penalty-ul din care oaspeţii au egalat. „Drugă e un jucător care are nevoie de o perioadă de adaptare. Îi înţeleg tracul. O să vedeţi în continuare dacă va evolua sau nu. Joci bine - rămâi, joci mai puţin bine - ieşi. E simplu. Cu Ghenciu am riscat, folosindu-l titular deşi nu s-a putut pregăti cum trebuie în iarnă, din pricina unei accidentări. Cât l-au ţinut puterile, a jucat”, a arătat antrenorul Farului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ramba 20 Mar, 2013 05:33 Artimon pleaca si lasa-ne. Pleaca unde vezi cu ochii