Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:46 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incident în vestiar. Ce spun jucătorul, Auraş Braşoveanu şi Ilie Stan Adrian Pătulea, dat afară de la FC Farul

ro

18 Apr, 2016 00:00 5293 Marime text


Auraş Braşoveanu, preşedintele executiv al FC Farul, a declarat că atacantului Adrian Pătulea i s-a reziliat, unilateral, contractul, „pentru abateri deosebit de grave“, în urma unui episod care s-a petrecut ieri, chiar în vestiar.
 

„Am înţeles că în cadrul lotului au fost nişte discuţii în contradictoriu, disensiuni, o oarecare polemică între Vali Munteanu şi Pătulea şi între Pătulea şi Bratu. Numitorul comun al acestor discuţii în contradictoriu şi neprincipiale e cam Pătulea. Tot timpul reproşează faptul că el îşi dă viaţa, în timp ce, vezi, Doamne, restul nu ar juca la nivelul pe care şi l-ar dori el. Fapt pentru care le reproşează. Iar astăzi (n.r. ieri) a avut o altă ieşire necontrolată, în urma analizei pe anumite faze făcută de Ilie Stan. Domnul Pătulea s-a adresat cu cuvinte injurioase, chiar a continuat cu o tentativă, nu aş putea s-o numesc sărit la bătaie, dar oricum, s-a îndreptat ameninţător către antrenor. Eram în vestiar şi la acel moment am intervenit, l-am luat şi l-am trântit în scaun. A început apoi să mă ameninţe pe mine. O situaţie de neacceptat, fapt pentru care a fost dat afară. O chestie care nu are ce căuta într-un vestiar, indiferent de ramura sportivă. Nu-i prima dată când Pătulea nu acceptă ce spune antrenorul sau ce am spus eu în decursul timpului legat de joc. Tot timpul el trebuie să aibă dreptate, fără să ia în calcul că, până una-alta, în două jocuri, echipa a primit zece goluri. La un moment dat, îi reproşa lui Vali Munteanu «vezi că ai pierdut cu 0-4 la Brăila», de parcă el nu a fost printre jucători. Atât eu, cât şi Ilie Stan, l-am informat pe Giani Nedelcu de episodul cu Pătulea, de altfel, martor este tot vestiarul, iar Giani Nedelcu a decis ca Pătulea să părăsească echipa. El nu a fost exclus din lot, ci i s-a reziliat contractul, unilateral, conform regulamentului, pentru abateri deosebit de grave“, a declarat Auraş Braşoveanu.


Adrian Pătulea - „Am fost umilit la fiecare şedinţă

În replică, Adrian Pătulea a spus:

„Îmi pare nespus de rău pentru situaţia care s-a creat, pentru că fanii Farului sunt cu adevărat nişte oameni care iubesc echipa. Cât priveşte lotul de jucători, m-am ataşat şi eu de ei, am fost foarte buni prieteni şi în continuare vom rămâne la fel. Am fost umilit şi batjocorit de preşedinte la fiecare şedinţă. Eram primul care era batjocorit, şi nimeni altul. Dânsul nu m-a agreat din primul moment în care ne-am cunoscut. Eu am lăsat însă mereu de la mine, încercând să-l evit pe cât posibil. E problema dânsului. Am spus că în ce priveşte părţile tactice ale unui joc, eu răspund în faţa antrenorului. El voia să-mi facă mie analiza jocului în faţa colectivului. Nu mi se pare normal. I-am spus că nu e profesionist ce face. Azi (n.r. ieri), când purtam o discuţie direct cu antrenorul, nicidecum cu el, a venit, şi-a înfipt mâna în gâtul meu şi m-a împins. Tot vestiarul a văzut. Iniţial, nu am avut nicio reacţie, pentru că nu mă aşteptam la aşa ceva, să-mi bage un preşedinte mâna în gât cât sunt într-o discuţie cu altcineva. După ce a făcut asta, i-am spus nu e posibil aşa ceva, eşti un nesimţit ca preşedinte să poţi să bagi mâna în gâtul unui jucător. Normal că m-am enervat şi am reacţionat. Nu puteam să stau să mă bată preşedintele. Nu e prima dată când mă scoate direct răspunzător pentru înfrângere.
 
E normal ca într-un colectiv în care nu sunt rezultate să mai apară discuţii între colegi. Mă vede Dumnezeu, n-am fost un sfânt, să nu fi reproşat şi eu ceva unui coleg, de genul: «Nu punem şi noi osul mai mult la muncă, nu lăsăm şi noi capul jos şi să câştigăm meciul, că ne facem de râs?». Adevărat e că am spus aşa ceva şi, la rândul meu, am primit şi eu astfel de reproşuri de la băieţi. Dar acestea sunt lucruri la fotbal, nu te poţi agăţa de ele ca să mă dai afară, că, vezi, Doamne, stric vestiarul. Tot vestiarul s-a certat şi şi-a reproşat treaba asta, nu doar eu. Îmi pare rău de suporteri şi de faptul că n-am reuşit mai mult la Farul. Am venit la echipă cu gândul promovării. Nu ştiu dacă un jucător cu cel puţin 12 asisturi şi 14 goluri joacă numai pentru el, aşa cum m-a acuzat mereu Auraş Braşoveanu“. 


Preşedintele Farului spune însă  că nu are nimic cu Adrian Pătulea şi că nu l-a umilit sau batjocorit.
 

„Nu-l cunoşteam şi nu am lucrat împreună înainte, ca să fi avut ceva cu el şi să fi vrut, vezi Doamne, să-l lucrez. Întrebaţi antrenorii dacă am intrat eu în vestiar să dau indicaţii sau să fac echipe. Niciodată. Nu l-am umilit şi nici nu l-am batjocorit pe Pătulea, cum spune, întrebaţi echipa. Singurele discuţii pe care le-am avut în vestiarul jucătorilor au fost atunci când, mandatat de Giani Nedelcu, am transmis diferite informaţii: prime, penalizări ori obiective“, a arătat Auraş Braşoveanu.

 

Ilie Stan - „Vorbim de respect“

Antrenorul Ilie Stan a confirmat varianta incidentului din vestiar expusă de Auraş Braşoveanu.

„Este incredibil şi inadmisibil ca un jucător să se comporte aşa când un antrenor îi face observaţie tactică, o analiză pertinentă asupra jocului, pe chestii tactice, ce i-am cerut eu să facă şi ce a făcut el. Vorbim de respect. Eşti un fotbalist care a jucat atâta timp în Anglia, unde se pune mare preţ pe respect, şi tu nu accepţi să ţi se facă observaţie vizavi de joc, unde suntem? Un antrenor trebuie să fie şi ca un tată, şi ca un coleg. E vorba de disciplină, de respect între jucători, de disciplină de grup. Unitatea de grup trebuie să privească tot clubul, plecând de la echipă şi continuând cu conducătorii. Îmi pare rău, pentru că Pătulea a ajuns la Vaslui datorită mie şi am vrut să îl iau şi în Irak. Aveam încredere în el şi să-mi răspundă aşa, deşi discutam doar disciplină tactică?“, a spus Ilie Stan.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • mircea 18 Apr, 2016 01:47 m mai spus,s-au facut mari greseli,dupa parerea mea.Aceasta echipa nu a fost evaluata competent,desi in jurul sunt domni cu o vasta experienta.Prima grije e cand faci o echipa sa formezi APARAREA .Farul are doi juniori in aparare portarul si fundasul lateral.Portarul cu experienta,chiar dirijeaza echipa. Deci iata din start slabiciuni.S-a renuntat la fundasul central Rusu si la alt fundas lateral cu experienta.Acum se vrea sa se renunte la fundasul central Popa.Ce mai ramane din apararea care din plecare trebuie sa apere acel punct primit la 0-0. Asta e aparare pentru promovare in Liga I ? La mijlocul terenului iti trebuiesc inchizatori buni .S-a renuntat la Nicoret care alerga mult si bine.S-a renuntat la Ion Mihai ,mijlocas bun ,junior. S-a renuntat la Tibi Balan jucator foarte bun si cu experienta.Acum se vrea renuntarea la Vezan,un mijlocas bun si cu experienta. Acum s-a renuntat si la Patulea . Ce mai ramane Domnilor din aceasta echipa care vrea sa promoveze in Liga I ? Nu vedeti ca nu sunteti normali in ceea ce faceti ! A venit si Ilie Stan,antrenor bun care vrea sa faca lucruri mari si nu are cu cine,nu isi da seama ca echipa nu are valoare,mai ii ia la rost prin sanctiuni pe acesti jucatori si o sa se aleaga praful si pulberea din aceasta echipa iar Farul o sa ne faca de ras pe toti CONSTANTENII in TOATA TARA !