Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:39 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HC Farul a ratat promovarea directă Cu ce echipe s-ar putea duela „marinarii“ pentru accederea în Liga Naţională

ro

23 May, 2017 00:00 3793 Marime text
Echipa masculină de handbal HC Farul Constanţa a ratat promovarea directă în Liga Naţională, urmând să-şi joace a doua şansă pentru accederea în eşalonul de elită
 
Formaţia de pe litoral s-a clasat la final pe locul secund în seria A din Divizia A, iar în Liga Naţională a promovat direct Poli Iaşi, cea care a câştigat campionatul. În continuare, HC Farul va participa la un turneu de promovare / menţinere în Liga Naţională, în care se va duela cu o echipă din Divizia A şi cu una din prima divizie.
 
HC Farul a fost aproape de a obţine promovarea directă (fiind pe locul întâi multe etape), însă cea care a avut câştig de cauză finalmente a fost contracandidata constănţenilor, Poli Iaşi, care i-a învins în Copou (la limită, 23-22, scor stabilit în ultima secundă), iar în ultimul meci susţinut în Divizia A echipa moldavă a trecut în deplasare de HC Buzău 2012 cu 28-14 (19-10). Poli Iaşi a totalizat 49 de puncte (având în 19 meciuri 16 victorii, un egal şi două înfrângeri), iar HC Farul a acumulat 48 de puncte, după 16 succese şi trei înfrângeri).

Sunt dezamăgiţi

„Dezamăgirea că am ratat locul întâi şi implicit promovarea directă există, dar sperăm să putem trece peste ea. O echipă puternică ar trebui să ştie să depăşească un asemenea moment şi să-şi joace şansele până la final. După părerea mea, noi am ratat promovarea directă în urma înfrângerilor, şi la Constanţa şi în deplasare, cu Ştiinţa Municipal Bacău“, a declarat Eden Hairi, antrenorul principal al HC Farul.

Turneul se desfăşoară la Braşov

Turneul de promovare / menţinere în Liga Naţională se va disputa la Braşov, undeva în intervalul 14 - 18 iunie. Participă patru formaţii din Divizia A (cele clasate pe locurile doi şi trei în cele două serii) şi două din Liga Naţională, care vor fi împărţite în două grupe, în fiecare dintre ele aflându-se locul doi dintr-o serie de Divizie A, locul trei din cealaltă serie şi o echipă din primul eşalon, care va fi stabilită prin tragere la sorţi. În grupe, se va juca fiecare cu fiecare, iar câştig de cauză vor avea echipele de pe locul întâi.
 
Din seria A a eşalonului secund a promovat direct Poli Iaşi, iar HC Farul (locul doi) şi Ştiinţa Municipal Bacău (locul trei) merg la turneu. În seria B, prima clasată (care a acces direct în prima divizie) este Minaur Baia Mare, pe locul doi s-a clasat CSM Oradea, iar locul trei şi-l dispută mai multe echipe: U Cluj (locul 3, cu 40 de puncte), U Craiova (locul 4, cu 39 de puncte) şi HCM Sighişoara (locul 5, cu 38 de puncte). Mai e de disputat o etapă, în care vor evolua însă numai U Craiova şi HCM Sighişoara, U Cluj având liber.

„Le-am văzut la lucru, le ştim potenţialul“

„Păstrăm şanse egale la atingerea obiectivului cu celelalte adversare. Să vedem însă ce ne va rezerva norocul la tragerea la sorţi. E simplă loterie. Oricum, indiferent ce echipă va veni din Liga Naţională, ea va fi un oponent redutabil. Dintre cele două, una va fi cu siguranţă CSM Făgăraş, iar cea de-a doua se va alege dintre CSM Focşani 2007 şi CSU Suceava. La începutul perioadei de pregătire, am participat la un turneu la Suceava, unde ne-am întâlnit cu Focşani şi Suceava. Le-am văzut la lucru, le ştim potenţialul. Sunt puternice, au apărări foarte solide şi sportivi bine pregătiţi fizic. Să vedem ce va fi, ce formă sportivă vor avea la momentul respectiv“, a mai spus Eden Hairi.
 
Sursa foto: Facebook (HC Farul) 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii