Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:48 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fotbalul constănţean, în doliu Matematic, FC Farul este în Liga a III-a

ro

19 May, 2014 00:00 3733 Marime text
17 mai 2014 va rămâne în istoria grupării alb-albastre drept ruşinoasa zi în care echipa a căzut, în urma rezultatelor, în al treilea eşalon din România.

Tristeţe nemărginită, sâmbătă, printre suporterii FC Farul, formaţie care, în urma eşecului de pe teren propriu cu Gloria Buzău, scor 0-2, din etapa a şasea a play-out-ului eşalonului secund, a pierdut orice şansă de a mai evita retrogradarea în Liga a III-a. Fotbalul constănţean este în doliu în urma dispariţiei, matematice, şi din Liga a II-a, a celei mai reprezentative echipe locale. Oficialii constănţeni speră însă ca Farul să-şi păstreze locul în a doua divizie, fie în urma schimbării sistemului competiţional, fie în urma problemelor cu care se confruntă alte formaţii.  

Parcursul dezastruos din campionat, unde nu a mai câştigat un meci de peste jumătate de an, i-a adus Farului, inevitabil, şi retrogradarea în Liga a III-a. Ultimii în clasamentul play-out-ului, constănţenii au strâns până acum numai zece puncte, iar în cele patru etape rămase până la final nu mai pot recupera (presupunând că ar înregistra numai victorii) diferenţa de 15 puncte care îi desparte de ultima poziţie care asigură menţinerea în campionat, ocupată acum de CF Brăila. Farul nu se mai poate clasa nici măcar pe locul 4, ultimul retrogradant, pe care se află momentan Rapid CFR Suceava, cu 23 de puncte. În această situaţie, gândurile fariştilor pentru salvare se îndreaptă în altă direcţie. „Suntem la mila sau la mâna Federaţiei acum. Aşteptăm. Sistemul cu play-off şi play-out nu este bun pentru Liga a II-a, şi mulţi antrenori sunt în asentimentul meu. Poate vom avea şansa să se voteze la Federaţie revenirea la sistemul cu 16 echipe“, a declarat Gică Mina, antrenor secund la Farul. „Îmi pare rău de Farul şi de Constanţa. Nu se poate ca acest oraş să nu aibă echipă în Liga I, nemaivorbind de Liga a II-a. Farul este un brand în fotbalul românesc. Păcat de ce se întâmplă“, a spus Viorel Ion, antrenorul Gloriei Buzău.  

„Golurile puteau fi evitate uşor“

Sâmbătă, killer-ul Farului a fost Puşcaşu, jucătorul care a înscris ambele goluri ale Gloriei Buzău la Constanţa, în minutele 55 şi 88. În timpul meciului, „marinarii“, în continuare cu o echipă tânără pe teren, au avut multe ocazii  (atât la 0-0, cât şi la 0-1), dar ratările şi marile erori defensive (care le-au adus oaspeţilor două goluri şi mai multe situaţii importante) i-au îngropat pe farişti. Juniorul Muscă s-a aflat de două ori faţă în faţă cu golul (în minutele 40 - singur cu portarul şi 48), iar Ionuţ Florea (în minutele 62 - balon în bară, 67 şi 81 - portarul a scos foarte bine de la vinclu) şi Barna (70) au ratat ocazia de a egala. De cealaltă parte, Gloria putea închide meciul mult mai repede, dar Puşcaşu (56, 87), Agache (56) şi Bobe (80) nu au putut marca. „După aspectul jocului şi al primei reprize, în special, Farul merita mai mult. Înainte de meci, ne spuneam că e timpul să realizăm prima victorie din acest an. Ca şi în alte partide (cu Brăila, cu Galaţi), în prima repriză jucăm bine, iar după pauză intervin greşeli personale, culmea, la jucători cu experienţă, gen Bumbac, care ar trebui să dea încredere celor tineri, precum Ciobanu, perechea sa din centrul apărării. Când Bumbac greşeşte capital, se cunoaşte. Am luat golurile pe zonă centrală. Puteau fi evitate uşor. Am avut şi neşansă. La 0-1, am irosit trei - patru ocazii clare, care, fructificate, ne puteau readuce în joc“, a spus Gică Mina. „Am meritat victoria. Dar la 1-0, am avut ocazia să ne distanţăm pe tabelă şi nu am făcut-o, iar scorul putea deveni 1-1. Noroc cu portarul Mihai Gherasim, băiatul lui Daniel Gherasim (n.r. fost goal-keeper al Stelei), care a intervenit extraordinar la faza din minutul 81. Mihai va ajunge un mare portar“, a arătat şi Viorel Ion. FC Farul (antrenor: Ştefan Nanu) a jucat cu: Puia - Băjan (85 Cl. Popa), D. Ciobanu, Bumbac, Barna - D. Stan (46 V. Apostol), Tothăzan - Scărlătescu, I. Florea, Ivanovici (cpt.) (60 Caciandone) - Muscă. Echipa oaspeţilor a fost: M. Gherasim - Airinei, C. Vlaicu, Dăniţă (cpt.), Agache - G. Marcu (90 Moise), Mihăescu - N. Creţu, Puşcaşu, Burlacu (77 G. Ion) - Abba (46 Bobe). Imagine a deznădejdii, după fluierul de final,  tânărul fundaş farist Daniel Ciobanu s-a aşezat pe teren şi a rămas acolo, cu lacrimi în ochi, minute bune, fiind consolat de Viorel Ion. Mina a explicat şi situaţia portarilor Farului la acest meci: „Neagu este accidentat, iar Curcă a avut probleme cu rinichii, ajungând la spital. În plus, Dragnea, de la juniori, şi-a rupt piciorul“.  

Oaspeţii la putere

În celelalte meciuri din play-out jucate sâmbătă, s-au înregistrat rezultatele: Dunărea Galaţi - Rapid CFR Suceava 0-3 (Cerlinca 21, Arotăriţei 24, Golofca 63) şi Unirea Tărlungeni - CF Brăila 0-1 (S. Frunză 87). Clasament: 1. Buzău - 28p, 2. Tărlungeni - 27p, 3. Brăila - 25p, 4. Suceava - 23p, 5. Galaţi - 17p, 6. Farul - 10p. Din această ierarhie retrogradează ultimele trei echipe. În etapa viitoare, sâmbătă, 24 mai, de la ora 11.00, se joacă partidele: Tărlungeni - Farul, Brăila - Galaţi şi Suceava - Buzău.       
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • PREFECTUL 19 May, 2014 11:29 PREFECTUL de CONSTANTA;toti SUPORTERII adevarati devotati trup si SUFLET,fc FARUL Constanta vor sa face-ti,declansati o ancheta,DNA,DIICOT, de ce FC FARUL,nu a tras sa PROMOVEZE in LIGA 1,DIVIZIA A???si CINE e VINOVAT,de CADEREA in PICAJ,in LIGA 3,DIVIZIA C,pt PRIMA data,dupa zeci de ANI.VREAU,vrem s-o interwieva-ti,s-o interogati pe ELENA FRANCU,directoarea directiei sporturilor si de TINERET JUDETEAN,MUNICIPIU,oras.UNDE sant BANII de MANCARE,HRANA,ALIMENTATIE,a COPIII lor micutii fotbalisti dela FC FARUL ???