Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:58 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eric a ajuns la 40 de pase decisive! Victor Râmniceanu, portarul FC Viitorul, a bifat meciul 100 în Liga 1 (galerie foto)

ro

23 Sep, 2017 00:00 2806 Marime text
În meciul cu Juventus Bucureşti, câştigat de FC Viitorul cu 3-0 la Ovidiu, goal-keeper-ul campioanei României a disputat meciul cu numărul 100 pe prima scenă fotbalistică a ţării
  
Sosit la Viitorul în vara anului 2015, Râmniceanu a adunat până acum în tricoul constănţenilor 54 din cele 100 de meciuri jucate în Liga 1, celelalte 46 fiind bifate pentru Concordia Chiajna. În aceeaşi confruntare cu echipa din capitală, brazilianul Eric de Oliveira i-a oferit un assist perfect lui Cristian Ganea în minutul 12, la golul de 1-0. A fost cea de-a 40-a pasă a lui Eric în cele 182 de meciuri jucate în Liga 1. Eric avea să înscrie şi un gol în poarta bucureştenilor, în minutul 73, Juventus devenind cea de-a 24-a echipă din prima divizie care încasează gol de la Eric!
 
Internaţionalul Cristi Ganea a făcut un meci excelent contra lui Juventus Bucureşti, fiind implicat în toate cele trei goluri. Mutat pentru acest meci în linia mediană de managerul tehnic Gică Hagi, Ganea a deschis scorul şi a oferit pasele de gol pentru Eric şi Măţan la celelalte două reuşite ale campionilor. Juniorul Alexandru Măţan a fost introdus în joc în minutul 76, iar după doar două minute a înscris golul de 3-0. Alex Măţan deţine un record de invidiat, având o medie de un gol pe meci în Liga 1. Internaţionalul de tineret al Viitorului a mai bifat un meci în prima ligă în ultima etapă din play-off-ul sezonului 2015/2016 (Dinamo - FC Viitorul 3-3, pe 6 mai 2016), când a evoluat 27 de minute şi a înscris un gol.

„La pauză, am reglat lucrurile, cu vocea puţin mai apăsată“ 

„După înfrângerea din meciul cu Astra, era important să luăm cele trei puncte. Chiar dacă aşa pare, nu e simplu să câştigi un meci cu ultima clasată, în condiţiile în care aveam nevoie de puncte, jucam acasă şi a trebuit să fac anumite schimbări în formula de strat, jucând din trei în trei zile. Am început meciul foarte bine, dar apoi am avut 25 - 30 de minute slabe. Am fost confuzi, făcându-ne meciul foarte greu. La pauză, am reglat lucrurile, cu vocea puţin mai apăsată. Victoria ne aduce încredere şi linişte“, a declarat Gică Hagi, care a mizat pe Râmniceanu - Ciobanu (39 Mladen), Țîru, Horj, De Nooijer - Cicâldău, Băluţă, Ganea - Eric, Țucudean (79 Dumitrescu), Chiţu (76 Măţan). 

A urcat două locuri în clasament 

De cealaltă parte, Marin Barbu, antrenorul lui Juventus, a jucat cu: Stoian - Călinţaru, Morariu, Walace, Ștefan - Sesar (46 C. Petre), Bărbulescu - Beţa, Băjenaru (76 Țîră), Stoenac (46 Zaharia) - Măzărache. Graţie acestei victorii, FC Viitorul a urcat pe locul opt în clasament (de pe zece), având 14 puncte, după patru victorii, două egaluri şi cinci înfrângeri, golaveraj 10-10. Următorul meci al Viitorului din Liga 1 este programat luni, 25 septembrie, de la ora 18.30, pe terenul formaţiei FC Botoşani, a cincea clasată, cu 20 de puncte.

„Asta e soarta noastră“

Gică Hagi a spus că, an de an, FC Viitorul e nevoită să schimbe echipa. „Suntem în formare. Vin noi jucători. Meci de meci, apar alţii. Asta e soarta noastră. Din păcate, an de an trebui să schimbăm mulţi jucători. Avem nevoie de acea perioadă de două - trei luni până ne cunoaştem bine, găsim formula şi lotul care trebuie, pentru a aborda tot anul. Sunt jucători tineri, care nu ştii cum reacţionează şi cum pot juca. Sper că vom face un sezon bun ca acela pe care l-am făcut acum doi ani. Şi atunci am avut un început mai prost, iar apoi din ce în ce mai bine. Lucrurile duc spre bine. Am convingerea că, dacă vom munci bine şi nu vom avea multe ghinioane, va fi bine. Oricum, vom avea un an de suferinţă. Vrem, nu vrem, noi suntem formatori şi o luăm mereu de la capăt în fiecare an. Sper să am ocazia să folosesc şi alţi tineri. Suntem într-un moment în care există presiunea punctelor. Sperăm să vină cât mai multe în continuare“, a mai spus Hagi.
 
Sursa foto: Facebook (Academia Hagi) 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii