Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:30 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campion naţional cu Farul Constanţa şi stabilit în Franţa Fostul rugbyst Florin Cojocaru a devenit tată de gemeni

ro

28 May, 2014 00:00 7167 Marime text
Campion naţional cu Farul Constanţa, Florin Cojocaru avea o dorinţă arzătoare: ca Dumnezeu să-i trimită fiicei sa, Mara, un frate. Cel de Sus i-a ascultat rugile şi a fost darnic. I-a împlinit visul, dar i-a dăruit nu unul, ci doi copii 

Soţii Florin şi Oana Cojocaru sunt în culmea fericirii, după ce li s-au născut, sănătoşi, gemenii. Plecată de la Constanţa, familia Cojocaru trăieşte în Franţa de peste zece ani, iar toţi copiii le-au venit pe lume acolo. Prima a fost o fetiţă, Mara, care are acum opt ani, iar, de câteva zile, un băieţel şi o altă fetiţă, gemeni, le luminează viaţa părinţilor şi surorii mai mari.

Nou-născuţii vor purta prenumele Tudor şi Daria. Naşterea a decurs fără probleme, băiatul având 2,9 kilograme, iar fata, 3,2 kilograme, în momentul în care au văzut pentru prima dată lumina zilei. Soţii Cojocaru îşi doreau mult un băiat, iar visul lor s-a împlinit. Toate rudele lor aveau numai fete, astfel că bucuria a fost mare. „Am devenit unchi de gemeni. Eu am fată, iar Florin şi cumnatul meu, la fel. Acum, Florin are două fete, dar şi un băiat. Gemenii s-au născut în ziua sărbătorii sfinţilor Constantin şi Elena. La prima investigaţie, doctorii au spus că doar unuia dintre copii i se putea determina genul, şi anume fetei. Florin şi Oana au aşteptat cu emoţie următorul control, sperând să li se spună că vor avea şi băiat. Iar dorinţa lor a devenit realitate“, a declarat fratele proaspătului tătic, Cristian Cojocaru (39 de ani), antrenor la clubul de rugby Tomitanii Constanţa şi fost rugbyst. Şi Florin Cojocaru (36 de ani) a practicat sportul cu balonul oval, cucerind la Constanţa două titluri de campion naţional. Actualmente, este stabilit cu familia în Franţa, într-o suburbie a oraşului Meaux, aflat la 60 de kilometri de Paris. Florin este superviser la un ansamblu imobiliar de 10.000 de metri pătraţi, Maille Nord din Noisy le Grand, dar cum prima dragoste nu se uită niciodată, a rămas aproape şi de rugby. Nu mai joacă (nici măcar la nivel de amator), pentru că are o problemă la un genunchi, în schimb,  antrenează o echipă din Liga a V-a franceză. Şi soţia sa, Oana, are legături cu sportul, practicând, în trecut, voleiul. Până să intre în concediu prenatal, constănţeanca a lucrat în Franţa la o grădiniţă. Interesant este că numele de domnişoară al Oanei este tot Cojocaru, iar familia sa are rădăcinile înfipte adânc în sport: mama sa a practicat bowlingul, tatăl a fost antrenor de volei, iar fratele ei, Lucian, a jucat handbal. Iar coincidenţele nu se opresc aici, prenumele soţiei lui Lucian fiind Lucia!

Cu cine au fost colegi la juniori

De cealaltă parte, fraţii Cristian şi Florin Cojocaru au început rugby-ul la Şcoala Sportivă nr. 2 din Constanţa (actualul Liceu cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“). Ambii au ieşit campioni naţionali de juniori cu ŞS2. Florin (care juca în linia a II-a sau în linia a III-a) îi avea colegi în acea perioadă pe rugbyşti precum Matei Rotaru (fiul fostului director al LPS, Nicolae Rotaru) şi Marian Dumitru (actualul preparator fizic de la RCJ Farul). Cristian a fost aripă şi a jucat la juniori alături de Erdinci Septar, Ionuţ Ruxanda, Ionel Rotaru, Valentin Maftei sau Daniel Chiriac. Mezinul Florin a ajuns apoi şi la seniorii Farului, cu care a cucerit titlul în sezonul 1996/1997. Cristian a mai jucat la Dinamo, Mangalia, Năvodari sau Constructorul ITC, dedicându-se apoi meseriei de antrenor, în care dovedeşte talent şi inspiraţie, mărturie stând titlurile naţionale cucerite cu juniorii Tomitanilor şi prezenţa în corpul tehnic al lotului naţional de până în 18 ani al României, medaliat recent la Campionatul European.             
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii