Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:45 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vasile Cristinel Muşat, angajat al Arimex Comexim 2000, hirotonit diacon Petre Preda - „Este un model de slujitor al lui Hristos“ (galerie foto)

ro

28 Jul, 2015 00:00 3149 Marime text
Ieri, când creştinii l-au cinstit pe Sfântul Pantelimon, doctorul fără de arginţi, tămăduitorul bolnavilor, unul dintre cei mai cunoscuţi şi iubiţi sfinţi ai Bisericii lui Hristos, la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa, în cadrul sfintei liturghii, teologul Vasile Cristinel Muşat a fost hirotonit diacon de către Ierarhul Tomisului.
 
Absolvent al Facultăţii de Teologie Pastorală şi Ortodoxă din cadrul Universităţii „Ovidius“ Constanţa, promoţia 2011, Vasile Cristinel Muşat este angajat al SC Arimex Comexim 2000 SRL, societatea care asigură hrana bolnavilor din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa şi din Spitalul Municipal de Boli Infecţioase Constanţa. Vasile Cristinel Muşat este căsătorit din anul 2013 cu Marilena Muşat şi are un copil de trei luni.

El s-a făcut remarcat prin implicarea susţinută în acţiunile social-misionare desfăşurate de societatea la care este angajat, în parteneriat cu Arhiepiscopia Tomisului. El a fost desemnat responsabil cu derularea proiectelor „Mai aproape de aproapele“, „Fii un bun samaritean şi ajută un sărman!“, „În slujba celui sărman“, „Vestea cea bună“, „Fii mai bun, fii şi tu un Moş Crăciun!“, „Arată că îţi pasă!“ şi multe altele. La acestea se adaugă coordonarea campaniei „Deschideţi-vă sufletele!“ realizată în cadrul parteneriatului social-misionar „Mai aproape de cel sărman - mai aproape de Dumnezeu“, încheiat între Arhiepiscopia Tomisului și Asociaţia „Suflete deschise“. „Cristi este un partener de nădejde. Sunt onorat să colaborez cu el şi mă bucur că am avut şansa să întâlnesc un asemenea caracter. Am realizat împreună lucruri deosebite pentru cei sărmani, pentru cei aflaţi în mare dificultate, pentru cei în nevoie, pentru cei fără vedere sau fără glas, pentru cei fără adăpost, pentru cei goi şi flămânzi. Împreună cu el, pentru cei sărmani, pentru cei deznădăjduiţi, pentru cei încercaţi şi pentru cei aflaţi în dificultate, am reuşit să facem din dragoste ceea ce alţii ar face pentru bani, precum a făcut şi Sfântul Pantelimon. Mă bucur că este membru fondator al Asociaţiei «Suflete deschise» şi sunt încântat că participă la realizarea publicaţiei săptămânale «Cuvântul care zideşte», hrană pentru sufletul tuturor bolnavilor internaţi în spitalele constănţene. În faţa lui ÎPS Teodosie, am depus mărturie pentru credinţa, smerenia, strădania şi vrednicia lui şi mă bucur să vad cum înmulţeşte talanţii primiţi de la Dumnezeu. Împărtăşesc cu drag bucuria că cel mai mare vis al său este să devină slujitor «oficial» al lui Dumnezeu. Sper să primească acest dar cât mai curând. Sunt convins că astfel va putea desăvârşi misiunea pentru care s-a pregătit şi se dedică. Cristi este un model de slujitor al lui Hristos“, a declarat Petre Preda, managerul Arimex Comexim 2000 SRL.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii