Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:45 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tensiuni în comunitatea turco-tătară pentru fotoliul de subprefect al Constanţei Cine este Levent Mustafa Accoium, propunerea UDTR (documente)

ro

21 Feb, 2014 00:00 5373 Marime text
Tensiuni pe marginea numirilor din Prefectura Constanţa nu se înregistrează doar în interiorul USL, ci şi în sânul comunităţii turco-tătare din Dobrogea. Şi asta pentru că atât UDTTMR, cât şi UDTR ţintesc postul de subprefect al judeţului Constanţa, după demiterea din funcţie, la finalul anului trecut, a lui Iucsel Selamet.
 

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR) şi Uniunea Democrată Turcă din România (UDTR) fac eforturi pentru a-şi numi reprezentaţii în funcţia de subprefect al judeţului Constanţa. Va fi însă fie cel al UDTTMR, fie cel al UDTR.
 
Drumul de la SPIT spre Prefectura Constanţa
 
Preşedintele UDTR, Osman Fedbi, susţine că Uniunea Democrată Turcă din România a făcut o propunere pentru fotoliul de subprefect la finalul anului trecut. Mai exact, pe 23 decembrie. Cel nominalizat de UDTR este Levent Mustafa Accoium, în prezent inspector în cadrul Direcţiei Organizare Informatizare din Primăria Constanţa şi, susţine Fedbi, fost angajat al SPIT Constanţa. Conform declaraţiei de avere disponibile pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate, Accoium deţine un teren agricol de 500 metri pătraţi, dobândit prin cumpărare, în 2008. De asemenea, cel propus de UDTR pentru mandatul de subprefect al judeţului Constanţa are un apartament de 66,27 mp, dobândit în 2007, şi un autoturism Skoda. Nu are conturi şi depozite bancare şi nici plasamente şi investiţii directe. Aşa cum se menţionează în declaraţia de avere, Levent Mustafa Accoium nu are nici datorii.
În ceea ce priveşte veniturile, Levent Accoium a realizat, în anul fiscal anterior completării declaraţiei de avere, un salariu de 10.903 lei.
Preşedintele UDTR a declarat că Accoium este absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Economice a Universităţii din Oradea şi, de asemenea, al unor studii universitare urmate la Universitatea „Ovidius” Constanţa. Accoium are 40 de ani.
 
Cum rămâne cu propunerea UDTTMR?
 
Amintim că, după eliberarea din funcţie a lui Iucsel Selamet, UDTTMR a făcut, pe 21 decembrie, o nouă propunere pentru mandatul de subprefect, în persoana lui Ersun Anefi. Anefi are 33 de ani şi este de profesie economist. Are un master în Securitate Naţională la Academia Naţională de Informaţii Mihai Viteazu, iar din 2006 este funcţionar public. În mandatul de prefect al lui Dănuţ Culeţu, Anefi a lucrat în Prefectura Constanţa, în cadrul Serviciului Deconcentrate. Conform declaraţiilor lui Gelil Eserghep, preşedintele UDTTMR, Ersun Anefi este membru al Uniunii.
Conducerea Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România dă asigurări că postul de prefect va reveni UDTTMR. De menţionat este şi faptul că reprezentantul UDTTMR a fost validat, zilele trecute, de Grupul Parlamentar al Minorităţilor pentru această funcţie.
În altă ordine de idei, preşedintele UDTR, Osman Fedbi, declară că la mijloc ar fi vorba despre „o lipsă de dialog” şi că între cele două uniuni nu s-ar fi creat premisele unei rivalităţi.
Cu toate acestea, asistăm la situaţia în care atât UDTTMR, cât şi UDTR au înaintat, la Centru, propuneri pentru fotoliul de subprefect de Constanţa, rămas vacant de mai bine de două luni.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii