Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:49 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primaria Ovidiu extinde Liceul „Ion Podaru"

ro

08 Oct, 2009 03:24 5128 Marime text

ovidiu_dumitru_bocai_02.jpgAdministraţia locală din Ovidiu intenţionează să extindă sistemul de canalizare în oraş şi să înfiinţeze o reţea nouă în localitatea Poiana.

Potrivit primarului Dumitru Bocai, investiţiile ar putea fi finanţate din fonduri de mediu. De asemenea, Primăria Ovidiu vrea să amenajeze un parc pe strada Poienei. Practic, potrivit edilului, această stradă va fi transformată în bulevard şi va fi reamenajată, cu alei, bănci, lămpi de iluminat şi trotuare din materiale ecologice, diferite soiuri de flori şi arbuşti. Potrivit primarului oraşului, valoarea totală a investiţiei este de 12 miliarde de lei vechi, dintre care două miliarde reprezintă partea de co-finanţare a autorităţii locale. Lucrările vor fi finanţate, de asemenea, din fonduri de mediu.

Primăria Ovidiu lucrează în momentul de faţă la elaborarea proiectului pentru extinderea imobilului în care îşi desfăşoară activitatea grupul şcolar. Liceul „Ion Podaru" va fi extins cu şase săli de clasă, iar sala de sport, al cărei acoperiş este dezafectat, va fi reabilitată şi modernizată.

Grupul Şcolar, denumit în memoria fostului primar

Începând de anul acesta, Grupul Şcolar Ovidiu a fost denumit după numele fostului primar al oraşului, Ion Podaru. Aici învaţă 1.300 de elevi, cu vârste cuprinse între6 şi 18 ani. Colectivul profesoral include 74 de cadre didactice.

Grupul Şcolar a luat fiinţă în 1964, sub denumirea de Şcoala Generală nr. 1.În anul 1990 a devenit Liceu Agroindustrial, iar din 1995 s-a transformat în Liceu Teoretic. O dată cu înfiinţarea Şcolii de Arte şi Meserii, din anul 2001 liceul a devenit Grup Şcolar, iar din anul acesta a devenit, la iniţiativa primarului Dumitru Bocai, Grup Şcolar „Ion Podaru". Instituţia de învăţământ deţine în prezent 23 de săli de clasă, două cabinete de informatică, cabinete de limba romană şi istorie, laboratoare de biologie, chimie-fizică şi un laborator tehnologic de industrie alimentară. Biblioteca liceului este dotată cu aproximativ 5.000 de volume.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • hmm. 02 Feb, 2011 17:43 Da da da, sunt de acord cu peroasa de mai sus;) Sunt foarte multe zone in ovidiu unde ar trebui sa mai investiti ceva bani pentru a fi mandru de orasu pe care il conduce`ti, de exemplu uzina;)) sau strada delfinului akolo la apa calda:). Hmm puteti fi oare mandru de tot ce este in ovidiu? Bine ca organizati spectacole:-j.Succes in continuare!
  • sefu vostru 02 Oct, 2010 03:20 ha ha ha reabilitari sali de clasa sala de sport lampi de iluminat si trotoare.......... domnule primar care este profitul dumneavoastra din toata investitia de 12 mld vechi??? Cu ce firme veti colabora domnule primar??? Ce T.V.A veti avea la pretul marerialelor,domnule primar ne credeti asa de prosti???atat de inculti???Va convine sa faceti investitii pentru ca profitul dumneavoastra personal se ridica la minim 15% din investitie. Nu-i asa domnule bocai??? Sa stiti ca este lume din jurul dumneavoastra care nu va iubeste asa de mult pe cat pare. Va multumesc