Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:29 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Efectele unei interpelări parlamentare pentru Primăria Constanţa Registrul spaţiilor verzi, de interes pentru MDRAP (document)

ro

03 Sep, 2015 00:00 2914 Marime text
Încă din anul 2010, ministrul de la acea vreme al Administraţiei Publice a emis un ordin prin care primăriile obligate să elaboreze un registru al spaţiilor verzi din fiecare unitate administrativ-teritorială aveau la dispoziţie normele tehnice necesare pentru întocmirea acestuia. La Constanţa, acest registru nu este definitivat, dar nici nu se ştie în ce stadiu de elaborare este. În contextul prezentat, deputatul Mihai Tararache a sperat ca la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) să fi ajuns informaţii în acest sens sau, în cazul în care nu s-a realizat registrul cu pricina, cei îndreptăţiţi să acţioneze conform legii şi să fi aplicat sancţiuni pentru întârziere. Mai mult, dacă acest registru există, deputatul PNL i-a solicitat ministrului Shhaideh: „Să ni-l puneţi la dispoziţie, fiind cunoscută lipsa de transparenţă şi comunicare a Primăriei Constanţa“.

Răspuns ministerial


Ministrul Administraţiei Publice a confirmat că Legea nr. 24 din 2007, cu modificările şi completările ulterioare, obligă autorităţile publice locale să întocmească registrul local al spaţiilor verzi. În caz contrar, acelaşi normativ prevede amenzi cuprinse între 100.000 de lei şi 200.000 de lei, sancţiunile urmând a fi aplicate de către personalul împuternicit al Gărzii Naţionale de Mediu.
Pentru că situaţia spaţiilor verzi de la nivelul municipiului Constanţa a rămas o necunoscută şi la nivel central, şefa MDRAP a solicitat municipalităţii tomitane să transmită ministerului „informaţii cu privire la stadiul Registrului local al spaţiilor verzi“. Totodată, ministrul Shhaideh s-a adresat şi Gărzii Naţionale de Mediu, urmând ca răspunsurile celor două instituţii să îi fie aduse la cunoştinţă deputatului Tararache.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii