Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:59 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA va transmite CSM noile declaraţii ale primarului Constanţei Mazăre cere Parlamentului suspendarea lui Kovesi de la conducerea DNA

ro

24 Jun, 2014 00:00 2812 Marime text
Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, nu a ratat, ieri, ocazia de a ataca din nou conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), instituţie a cărei desfiinţare social-democratul o cerut-o în repetate rânduri. Edilul-şef a făcut aceste declaraţii în contextul scandalului Mircea Băsescu - Bercea Mondial, în urma căruia fratele preşedintelui Traian Băsescu a fost arestat, în sarcina sa reţinându-se infracţiunea de trafic de influenţă. Supărat pentru că Mircea Băsescu nu a fost săltat de mascaţi, Radu Mazăre a declarat: „Povestea este mult mai amplă şi mai îmbârligată. De fapt, după cum reiese, pe româneşte, ţiganii salvează România. Ce ne chinuim noi de zece ani de zile şi ce tot spunem că instituţiile statului sunt folosite discreţionar, că sunt folosite ca poliţie politică, că pentru unii sunt mumă, pentru alţii, ciumă, iată, începe să iasă la iveală cu nişte înregistrări care sunt de necontestat. Sigur că eu aş putea veni şi să întreb aşa: de ce fratelui meu, nu senatorul, celălalt, i-au făcut percheziţie acasă, de ce mamei mele i-a făcut percheziţie acasă, de ce prietenilor mei le-au făcut percheziţie acasă şi domnului Mircea Băsescu, nu mai vorbesc de fra’su, că ăla era sus, şi celor care l-au denunţat nu s-a făcut aşa ceva?“

„Fac ce vor în România, nu contează că e USL la guvernare“

Şeful administraţiei publice locale a menţionat totodată că, potrivit „procedurilor cu care ne-am obişnuit, trebuia să vină mascaţii şi să ne facă percheziţie acasă, luni dimineaţă la prima oră“. „Că poate găseau parte de bani din mormanul de bani care nu se mai găseşte. Trebuia să-i facă percheziţie la birou, poate găseau stick-uri, poate găseau stick-uri la Bercea Mondial şi la ceilalţi. Poate găseau carneţelul unde s-au dus şpăgile. Lucrul acesta trebuia făcut pe procedură. Nu s-a făcut aşa. Coroborat cu ce vedem, constatăm că există o încrengătură şi cineva vrea să ascundă lucrul ăsta. De ce eu am fost săltat de mascaţi şi plimbat cu dubă şi domnul (n.r. Mircea Băsescu) nu?“, a întrebat, retoric, liderul PSD Constanţa.
Întrebat dacă intenţionează să sesizeze Consiliul Superior al Magistraturii, şeful municipalităţii constănţene a spus că nu. „Asta este o treabă pe care trebuie s-o rezolve, în opinia mea, Parlamentul României. Parlamentul poate să voteze o rezoluţie în care să ceară suspendarea incoruptibilei Codruţa Kovesi până la lămurirea situaţiei. Nu poate să se ancheteze ea pe ea“, a declarat Mazăre. Ulterior, preşedintele social-democraţilor constănţeni a precizat: „Dacă omul ăla a ţipat din dubă şi a spus «două milioane mi-au mâncat, au plecat banii prin şofer, 200.000 la Codruţa Kovesi», dacă exista o asemenea acuzaţie în spaţiul public despre Mazăre, a doua zi vedeam mascaţi, vedeam percheziţii, vedeam duceri la DNA. Până se lămureşte situaţia, madam Kovesi trebuie trasă pe dreapta şi anchetată de către un procuror ierarhic superior, aşa cum suntem cu toţii anchetaţi în România“.
Declaraţiile lui Mazăre vin după ce, în urmă cu câteva luni, social-democratul s-a arătat deranjat de activitatea procurorilor, despre care a spus că „fac ce vor în România, nu contează că e USL la guvernare“. Mai mult, primarul municipiului Constanţa a cerut în repetate rânduri desfiinţarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie. „Eu vă spun că trebuie desfiinţate aceste structuri, DNA şi ANI. Fac public aceste declaraţii“, spunea Radu Mazăre la începutul acestui an.

„Doamne fereşte!“

Liderul social-democrat constănţean face notă discordantă cu cele declarate de preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea. Întrebat, vineri, la Constanţa, dacă Laura Codruţa Kovesi ar trebui să demisioneze de la conducerea DNA, vicepremierul Dragnea a declarat: „Doamne fereşte!“. „Numele oricui poate fi pronunţat. Bercea Mondial poate să pronunţe numele oricui. Nu înseamnă că Laura Codruţa Kovesi trebuie să-şi dea demisia. Sub nicio formă. Nici vorbă“, a subliniat Dragnea.

Ce spune DNA

Livia Săplăcan, purtătorul de cuvânt al DNA, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, că DNA apreciază că afirmaţiile făcute ieri de Radu Mazăre se circumscriu declaraţiilor publice făcute în cursul săptămânii trecute de primarul Constanţei, declaraţii care fac deja obiectul sesizării CSM. Săplăcan a menţionat, de asemenea, că şi noile declaraţii ale liderului PSD Constanţa vor fi înaintate Inspecţiei Judiciare a CSM, pentru ca aceasta să evalueze dacă este vorba despre o încălcare a reputaţiei profesionale şi a independenţei sistemului judiciar, în conformitate cu prevederile legale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • marea coruptie 26 Jun, 2014 16:20 Astia da interlopi si mafiotii. Sariti ca ne ia justitia si afla prostimea.
  • vali 24 Jun, 2014 16:03 daca nu-i fudul, parca nu-i destul!Ce zici?