Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:19 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Din fotoliul de europarlamentar Gheorghe Slabu este decis să facă schimbări benefice pentru Constanţa

ro

20 May, 2014 00:00 2065 Marime text
Preşedintele PPDD Constanţa, Gheorghe Slabu, care a intrat în lupta pentru Parlamentul European, a declarat că unul dintre obiectivele sale, în cazul în care va ajunge europarlamentar, îl reprezintă atragerea de fonduri europene către Constanţa. Amintim că Gheorghe Slabu ocupă poziţia şapte pe lista partidului pentru alegerile europarlamentare.
Potrivit candidatului constănţean, printre priorităţile sale se numără şi îmbunătăţirea aspectelor ce ţin de domeniul Educaţiei şi de cel al Sănătăţii.
„Atragerea şi derularea de proiecte europene pentru Constanţa, o zonă direct generatoare de locuri de muncă, atragerea investitorilor străini, a capitalului străin şi scăderea fiscalităţii sunt puncte importante pe care PPDD le propune”, a declarat Gheorghe Slabu. De asemenea, actualul consilier judeţean spune: „O societate sănătoasă este calea către progres. Iar pentru acest lucru este nevoie ca medicii buni să fie atraşi să nu plece din România. Trebuie să fim capabili să stopăm migraţia cadrelor medicale către Vestul Europei. Totodată, este necesar să fie instaurate măsuri imediate de eradicare a corupţiei în sănătate, în spitale. Doar un medic bine plătit nu îşi va mai completa veniturile din banii pacienţilor, nu îşi va risca postul, cariera pentru o «atenţie»“, a adăugat Gheorghe Slabu. Din punctul său de vedere, partidul din care face parte are şanse mari de a lua cât mai multe voturi la scrutinul din 25 mai. „Oamenii trebuie să aibă încredere în noi, cei care nu am avut până acum şansa de a realiza prea multe, nu am fost la «butoanele puterii», însă partidul trăieşte, iar cei care ni se alătură acum sunt oameni cinstiţi, corecţi. Ne dorim să demonstrăm că suntem în continuare un partid pentru oameni, al poporului, şi că nu le vom înşela aşteptările”, a adăugat candidatul PPDD la europarlamentare Gheorghe Slabu.

Şi situaţia profesorilor din România este similară cu cea a medicilor. „Au părăsit sistemul educaţional profesori, cercetători, ingineri, iar singurii care au de suferit sunt copiii noştri. S-au reorientat către domenii unde pot câştiga cel puţin decent sau au plecat în ţări în care valoarea lor este recunoscută. În loc să ne mândrim cu cercetătorii români, ţările care i-au «adoptat» primesc recunoaşterea mondială pentru că, în definitiv, ei sunt cei care le-au pus la dispoziţie laboratoarele şi logistica necesară muncii lor excepţionale. Nu ne permitem să trecem la infinit pe lângă astfel de situaţii şi să ne prefacem că nu ne interesează! Nu putem să ne prefacem la infinit că nu vedem situaţia“, a mai declarat Gheorghe Slabu. „În unire stă puterea! Cu cât vom avea mai mulţi reprezentanţi în Parlamentul European, cu atât vom putea să ne facem vizibili şi să atragem mai uşor finanţare europeană pentru proiectele noastre”, a adăugat Gheorghe Slabu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii