Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:11 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Cornul si laptele", in farfuria pesedistului Dobre

ro

16 Sep, 2009 01:55 1766 Marime text

Firma consilierului municipal pesedist Mircea Dobre este la un pas de a continua „tradiţia" în ce priveşte câştigarea licitaţiei pentru furnizarea cornului şi laptelui guvernamental.

Societatea „Dobre şi Fiii", care-l are ca patron pe social-democratul Dobre, şi-a făcut un obicei din a câştiga contractul de furnizare a produselor guvernamentale. Chiar dacă pe parcursul anilor trecuţi, în care a livrat aceste alimente, nu s-a achitat de sarcini tocmai cum se cerea în contract, autorităţile judeţene au închis ochii. Practic, produsele ajungeau la elevi şi cu o întârziere de câteva zile. Acum, în 2009, Consiliul Judeţean Constanţa este la un pas de a-i acorda pesedistului un nou contract, şi mai gras, susţinut din fonduri guvernamentale. Practic, autoritatea judeţeană a organizat în acest sens o licitaţie pentru încheierea unui acord cadru pe patru ani. Este vorba, mai exact, despre încheierea unui acord-cadru privind furnizarea şi distribuţia de produse lactate şi de panificaţie pentru elevii din clasele I-VIII şi pentru copiii din grădiniţe, pe perioada 2009 - 2013. Potrivit anunţului de intenţie publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), valoarea estimată a acordului-cadru este de 51.303.360 lei fără TVA, adică de peste 610 miliarde de lei vechi. Un calcul rapid ne arată că valoarea anuală a contractului, pusă la bătaie de CJC, este de peste 150 miliarde de lei vechi. Potrivit anunţului din SEAP, se estimează că pe durata acordului-cadru, perioada 2009 - 2013, se vor furniza şi se vor distribui 52.190.600 de pachete cu lapte şi corn pentru elevi şi preşcolari.

În momentul de faţă este în desfăşurare o licitaţie electronică, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut. Important pentru Mircea Dobre este faptul că firma sa a câştigat prima rundă a licitaţiei, potrivit SEAP.

Am încercat să-l contactăm telefonic pe Mircea Dobre, pentru a afla şi opinia sa, însă acesta nu a răspuns apelurilor noastre.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • feraru vasile cezar 28 Oct, 2009 14:55 DOBRE patronul firmei m-a dat afara ca pe un gunoi isi bate joc de oameni ii considera ca si cum ar fi carpele lor
  • karadeniz 15 Sep, 2009 23:47 Painea lui Dobre si fii a acaparat si Mangalia gratie lui Tusac si consilierilor PSD care au dat o mana de ajutor la inchiderea fabricii de paine Dobrogea. Personal mi-au facut un bine pentru ca am incept sa fac paine de casa, fara euri si himicale, destul de usor spre surprinderea mea, si ce e mai important, la nici jumatate din banii alocati pentru painea cumparata.