Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:55 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierii locali ai PDL vor să recupereze paguba făcută de Rachieru la RADET

ro

12 Jun, 2014 00:00 3320 Marime text
Organizaţia Judeţeană Constanţa a PDL ia act de decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care l-a condamnat pe directorul RADET Constanţa, Ilie Rachieru, la doi ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi luare de mită în formă continuată. „PDL Constanţa cere primarului Radu Mazăre şi consilierilor locali PSD, care au ignorat solicitarea prin care consilierii locali democrat-liberali propuneau constituirea Consiliului Local Constanţa în parte civilă în acest proces, să acopere prejudiciul creat de Rachieru din propriul buzunar“, susţin într-un comunicat reprezentanţi ai PDL Constanţa.
Memoriul în cauză nu a primit răspuns nici până la acest moment, potrivit Organizaţiei Judeţene a PDL. La rândul său, senatorul Christian Gigi Chiru, preşedintele PDL Constanţa, a declarat:

„Constănţenii plătesc una dintre cele mai scumpe gigacalorii din ţară, chiar şi facturile din luna aprilie au fost mari şi greu de acoperit de către locuitorii Constanţei, iar demersul aleşilor locali PDL nu a fost luat în seamă, ceea ce nu ne poate face decât să ne gândim la rea-voinţă. Mazăre şi colegii lui de partid din Consiliul Local trebuie să răspundă în faţa constănţenilor pentru situaţia creată şi trebuie să redea oraşului prejudiciul creat de Ilie Rachieru“. „Prejudiciul creat de directorul RADET este de 4.931.880,05 lei în patrimoniul RADET - aspecte ce rezultă din actele organelor de cercetare penală şi care au fost comunicate către Consiliul Local Constanţa de către Direcţia Naţionala Anticorupţie“, se mai arată în memoriul democrat-liberalilor. În încheierea documentului, consilierii PDL solicitau să se constituie „parte civilă în cauză, pentru a aduce înapoi constănţenilor prejudiciul de peste un milion de euro“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii