Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:18 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi

ro

07 Oct, 2015 14:53 1622 Marime text
Victor Ponta este fericit că nu aderăm la Schengen pentru că de când are probleme cu legea, se fereşte de Vest ca Ion Iliescu in vremea mineriadelor, a spus deputatul PNL Ovidiu Raeţchi referitor la anunţul premierului privind ratarea obiectivului de intrare în Schengen:

“Rareori am văzut un politician mai fericit ca Victor Ponta atunci când a anunţat eşecul aderării României la Schengen. Cu un zâmbet de Motan de Cheshire, premierul jubila la gândul că rămânem în afara Schengen şi de această dată. Explicaţia este una singură: de când are probleme cu legea, Victor Ponta a devenit nefrecventabil pentru Occident şi, aşa cum o arată ultimele sale deplasări, se fereşte de Vest ca Iliescu în vremea mineriadelor. Dacă înainte să dea cu subsemnatul la DNA se plimba frecvent prin ţările europene, acum ultimele sale destinaţii îl dau de gol: preferă compania lui Putin şi Lukaşenko la Jocurile Europene din Baku, Azerbaidjan, boicotate de alţi lideri europeni sau dispare în Turcia cu săptămânile şi nimeni nu mai dă de el”.

Raeţchi a mai spus că afirmaţia preşedintelui Iohannis, potrivit căreia Ponta nu va merge la Consiliul European, este justificată pentru a proteja interesele şi imaginea României în Occident:

“Brusca sa preocupare pentru zona Orientului Mijlociu nu ţine de posibile interese economice sau de grija pentru românii care trăiesc în acele comunităţi, cu care inteleg că premierul nu s-a întâlnit în nicio vizită pe care a efectuat-o. Pur şi simplu, Ponta a devenit persona non grata pentru liderii occidentali, ştie acest lucru şi îi evită pentru a nu genera un eveniment ruşinos. Iar cei care cred că aceştia închid ochii la menţinerea în funcţie a unui premier trimis în judecată se înşală. Refuzul lui Victor Ponta de a demisiona din funcţie reprezintă o vulnerabilitate imensă pentru România şi alimentează temerile unor state precum Franţa, Germania, Olanda sau Finlanda că ţara noastră e departe de respectarea valorilor europene. Prin urmare, o serie de obiective de politică externă, printre care şi aderarea la Schengen, devin nerealizabile. Mi-am amintit, în acest sens, de un episod relatat de jurnalistul Dan Tăpălagă pe o reţea de socializare, acesta povestind, că la ultimul Consiliu European, a fost acostat de doi jurnalişti olandezi care doreau să afle, îngrijoraţi, dacă premierul nostru, trimis în judecată pentru corupţie, se afla în aceeaşi sală cu premierul lor. Afirmaţia preşedintelui Iohannis potrivit careia Victor Ponta nu are ce căuta la Consiliul European nu ţine de vreo vendetă politică, ci pur şi simplu de interesele imediate şi de imaginea României. Nu o să fiu populist: cu demisia lui Victor Ponta din fruntea guvernului nu se face primăvară, nu aderăm automat la Schengen, dar este o condiţie esenţială pentru a ne îndeplini acest obiectiv”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii