Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:34 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comandantul Flotei si cel al Academiei Navale, avansati in grad

ro

31 Oct, 2009 00:27 5961 Marime text
cap3.jpgPreşedintele Traian Băsescu a semnat pe 29 octombrie mai multe decrete de înaintare în grad şi de acordare a mai multor grade unor comandori şi contraamirali din Ministerul Apărăii Naţionale.

Potrivit datelor publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 736/29.X.2009, preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat decretul de înaintare în grad de contraamiral cu două stele a lui Aurel Constantin Popa. Acesta este, de la începutul lunii martie anul curent, comandantul Comandamentului Flotei şi a trecut pe această funcţie o dată cu ieşirea la pensie a contramiralului Mircea Rusmănică. Înainte de a ocupa acest post, Popa a fost locţiitorul comandantului Comandamentului Flotei. De altfel, contraamiralul a mai primit de la preşedintele Traian Băsescu, prin decretul semnat în 12 august 2008, o decoraţie, Ordinul Virtutea Maritimă în grad de Comandor, cu însemn pentru militari, publicat în Monitorul Oficial nr. 566 din 14/08/2009.

Şi actualul comandant (rector) al Academiei Navale „Mircea cel Bătrîn", comandorul Dan Vasile Hăulică, a fost înaintat în gradul de contramiral de flotilă cu o stea, potrivit decretului 1.583, semnat de Traian Băsescu în 23 octombrie.

Alături de ceilalţi colegi ai săi se află şi comandorul Niculae Cristea Cucoşel, care a primit gradul de contramiral de flotilă cu o stea. De altfel, înaintea Zilei Marinei din acest an, contraamiralul Cucoşel a fost decorat cu ordinul „Virtutea Maritimă" în grad de Mare Ofiţer, cu însemn pentru militari. Acesta a ocupat funcţia pe care se află în prezent comandorul Dan Vasile Hăulică, cea de rector al Academiei, în perioada mai 2006 - iunie 2007, ulterior fiind mutat în interes de serviciu la Statul Major al Forţelor Navale.

De pe lista celor care au primit grade nu lipseşte comandorul Ion Ilie Dumitraşcu, cel care, prin decretul nr. 1.581 din 23 octombrie, a primit gradul de contraamiral de flotilă cu o stea. Comandorul a mai primit în 15 iulie şi Ordinul „Virtutea Maritimă" în grad de Mare Ofiţer.

 {mos_ri:Traian Basescu,Aurel Constantin Popa}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Gold Press Media 19 Dec, 2009 03:32 Generalul de brigadă Costel Tătaru, locţiitorul Direcţiei logistică, împreună cu ofiţeri din Statul Major General, a oferit vineri, 18 decembrie, daruri de sărbători persoanelor de vârsta a treia din cadrul Complexului de servicii sociale “Sf. Nectarie” din Capitală, precum şi bătrânilor, adulţilor şi copiilor care urmează tratamente medicale la componenta de recuperare a complexului. Cadourile, constând în articole de îmbrăcăminte, jucării şi dulciuri, i-au bucurat pe cei 75 de bătrâni rezidenţi ai Complexului, 25 de copii şi 20 de adulţi, fiind rezultatul contribuţiilor benevole ale personalului din Statul Major General. Cu acest prilej a fost oferit şi un spectacol artistic ocazionat de Sărbătoarea Crăciunului. Au evoluat artişti de la Ansamblul “Doina” al Armatei şi au făcut o prezentare de modă, au cântat şi au dansat copii de la Agenţia Kao Fashion, condusă de Carmen Pleşea. La finalul spectacolului, Complexul “Sf Nectarie” a primit vizita mai multor Moşi, în fapt membrii formaţiei Los Platanos. Prezenţa alături de persoanele de vârsta a treia din cadrul Complexului de Servicii Sociale “Sf. Nectarie” a devenit o tradiţie pentru Statul Major General. Felix ilie Seful Departamentului de Comunicare Gold Press Media
  • unul din cei multi 10 Nov, 2009 11:50 Dupa ce s-a luptat timp de trei ani pentru a -l convinge pe presedintele Romaniei amiralul Marin a reusit sa-si plateasca datoriile! L-a avansat pe fostul sau director administrativ aflat acum in functia de rector al academiei (retineti singurul rector din Romania fara titlu stiintific si didactic) la gradul de contraamiral cu o stea.Asta in pofida faptului ca acesta are sub conducere cadre didactice. Dan Haulica a fost unul dintre cei care i-au sustinut actiunile prin fel si fel de tertipuri.Prin licitatii, asigurarea de protocoale pentru a -i asigura domnului Marin bunavointa sefilor domniei sale. Daca va uitati pe internet la site-ul academiei veti vedea ca e singurul sef caruia nu ii puteti citi biografia. Academia a fost zguduita de scandaluri multe semnalate de presa locala si nationala. A avut evenimente cu patru morti! A avut parte de procese. De scandaluri legate de el si de apropiatii sai unii in functie de conducere. Poate dupa alegeri se vor gasi oameni echilibrati sa analizeze putin si sa faca ordine in lantul Marin- academie. Avansarea sa a fost facuta ca si a altora pe sest sub perdeaua de fum declansata de scandalul avansarilor generalilor in rezerva Iordanescu and company!
  • UN REZERVIST 31 Oct, 2009 10:23 DOMNULE BASE, TARA ARDE, ARMATA SUFERA SI MATALE FACI GENERALI CU GRAMADA. PENTRU CE FAPTE DE EROISM MAI NENE MARINARULE? PENTRU CA SE MAI UITA LA TV LA CEI DIN TEATRELE DE OPERATIUNI? DE UNDE LE DAI TOVARASE 8 - 9000 DE LEI LA ASTIA SI PENTRU CE? MACAR DIN RESPECT PENTRU TARA ASTA SA TE FI ABTINUT, DAR... CAT O SA VA MAI SUPORTE SI ACESTI ROMANI AMARATI?