Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:11 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#citeşte ZIUA de Constanţa cinsteşte marii artişti. Întâlnire aniversară cu soprana Aida Abagief, la Teatrul „Oleg Danovski“

ro

08 May, 2017 00:00 6858 Marime text


Joi, 11 mai, de la ora 18.00, în prefaţa spectacolului de operetă „Liliacul“, de Johann Strauss, va avea loc o întâlnire aniversară cu soprana Aida Abagief, una dintre marile artiste lirice ale ţării, aflată la o vârstă seniorală, care a strălucit pe scena constănţeană peste trei decenii.
 
Cu acest prilej, ZIUA de Constanţa organizează, în holul Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski“, o expoziţie documentară cu fotografii, afişe şi caiete-program pe care artista le-a donat redacţiei.
Soprana Aida Abagief a oferit redacţiei noastre întregul album de fotografii şi afişe culese meticulos în trei decenii de viaţă scenică, în perioada anilor 1958-1986. Din această zestre pe care am primit-o cu generozitate, care constituie în sine o arhivă a teatrului constănțean, redacţia noastră şi-a propus să reconstituie lungul drum al artei către inima publicului local.
 
Acestea vor fi parte componentă din amplul fond documentar online „Dobrogea de ieri şi de astăzi“, un dar de preţ pe care publicaţia noastră îl oferă în curând constănţenilor.
 
Pentru prima dată în presa regională, vă vom oferi o impresionantă colecţie documentară de fotografii de presă, ilustrate, cărţi vechi despre Dobrogea, facsimile, hărţi, manuscrise, afişe.
 
Este un excelent prilej de a sărbători împreună cei 60 de ani de teatru liric la Constanţa, cu recunoştinţă faţă de toţi cei care au scris istoria culturii constănţene.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari