Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:32 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Azi e ziua de naştere a Laviniei Panaete, a lui Leonardo Savioli şi a Evei Marinescu

ro

17 Feb, 2016 00:00 3786 Marime text


Gimnasta Lavinia Panaete (CS Farul Constanţa), luptătorul Giovani Savioli (CS Marea Neagră Constanţa) şi scrimera Eva Marinescu (CSS1 Constanţa) îşi serbează astăzi zilele de naştere.
 
Multiplă campioană europeană la gimnastică aerobică şi multiplă medaliată la întrecerile internaţionale, Lavinia Panaete (componentă a lotului naţional de seniori al României) împlineşte 20 de ani. Anul trecut, Lavinia a cucerit aurul pe echipe şi la trio la Campionatul European de la Elvas (Portugalia), iar la Jocurile Europene de la Baku a obţinut argintul în proba de grup.


 
Practicant de Kung-Fu, Leonardo Savioli (campion naţional, european şi mondial) este născut în Mangalia, iar astăzi face 17 ani. În 2014 şi 2015, a fost desemnat cel mai bun sportiv al CS Marea Neagră. Anul trecut, Leo a obţinut la campionatele naţionale şapte locuri întâi, două locuri doi şi un loc trei, la juniori. Plasat pe locul întâi în topul masculin al clubului, Savioli a cucerit şi titlul de cel mai bun sportiv la general.



Eva Maria Marinescu împlineşte astăzi 11 ani. Ea este fiica antrenoarei de la CSS1 Constanţa, Monica Marinescu (naşa de cununie a Anei-Maria Popescu, fostă Brânză). Eva e vicecampioană naţională la spadă (la categoria copii, 8-9 ani), iar acum doi ani, cu ocazia acţiunii Federaţiei Române de Scrimă „Caravana scrimei româneşti“, de la Constanţa, a susţinut o demonstraţie în compania marii campioane Ana-Maria Brânză.  
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii