Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:41 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tragedie pe DN 2A. Silviu Dorobanţu, condamnat. Daune de peste 650.000 de euro

ro

24 May, 2017 00:00 2533 Marime text
Judecătoria Constanţa s-a pronunţat, ieri, asupra unui grav accident rutier produs în luna mai 2013, pe DN 2A, eveniment soldat cu un decedat şi mai multe victime.
 
Silviu Dorobanţu, bănuit de producerea tragediei, a fost condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare pentru ucidere din culpă. Bărbatul a mai fost condamnat la alţi doi ani de închisoare pentru vătămare corporală din culpă (persoană vătămată - Eliza-Maria Nancu).
 
„Condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de un an şi şase luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă (persoană vătămată Nancu Elena). Contopeşte pedepsele stabilite prin prezenta şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de doi ani şi şase luni de închisoare. Dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de doi ani şi şase luni de închisoare, aplicate prin prezenta pentru inculpat, pe o durată de şase ani, reprezentând termen de încercare, care se calculează de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Pe durata termenului de încercare, inculpatul trebuie să se supună următoarelor măsuri de supraveghere şi obligaţii: să se prezinte periodic la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Constanţa, conform programului de supraveghere întocmit de acest serviciu; să anunţe la Serviciul de Probaţiune menţionat, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte opt zile, precum şi întoarcerea; să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă; să comunice acestui serviciu informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele sale de existenţă; să nu conducă niciun autovehicul.
 
Totodată, instanţa a obligat partea responsabilă civilmente SC Bul Ins Insurance Bulgaria, prin mandatar SC Avus International SRL, la plata următoarelor sume: 13.919,15 lei, cu titlu de daune materiale, şi 300.000 de lei, cu titlu de daune morale, către partea civilă Constantina Stan; 200.000 de lei, cu titlu de daune morale, către partea civilă Bănică Stan; 5.799 de lei, cu titlu de daune materiale, şi 100.000 de euro, echivalentul în lei la data plăţii, cu titlu de daune morale, către partea civilă Elena Nancu; 19.849,08 lei şi 158.881,47 de dolari, echivalentul în lei la data plăţii, cu titlu de daune materiale, şi 300.000 de euro, echivalentul în lei la data plăţii, cu titlu de daune morale, către partea civilă Eliza Maria Nancu, prin reprezentant legal Dumitriu Nancu.
 
Decizia Judecătoriei Constanţa nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii