Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:25 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele CSM Solicitarea MJ privind avizarea OUG de modificare a Codurilor penale, respinsă

ro

01 Feb, 2017 12:41 1707 Marime text
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a respins astăzi, în unanimitate, solicitarea Ministerului Justiției de avizare a OUG privind modificarea Codurilor penale, având în vedere că a rămas fără obiect după ce actul normativ a fost adoptat de Executiv.

„În ceea ce privește punctul 1 de la ordinea de zi (...), plenul, în unanimitate, a hotărât respingerea ca rămasă fără obiect a solicitării formulate de Ministerul Justiției de avizare a proiectelor de OUG cu privire la modificările și completările Codului de procedură penală și Codului penal", a declarat președintele CSM, Mariana Ghena, la finalul ședinței acestui for, potrivit Agerpres.

Ea a anunțat că în ședința de miercuri a inițiat procedura de sesizare a CCR.

„În ședința plenului de astăzi am declarat că inițiez procedura de sesizare a CCR în temeiul dispozițiilor articolului 146 litera e din Constituția României, urmând ca instanța constituțională să fie învestită în această modalitate. Urmare a acestei inițiative a președintelui plenului CSM, membrii au manifestat solidaritate cu privire la inițiativa mea, declarând că mă susțin în demersul pe care l-am inițiat", a mai arătat președintele CSM.


Sursa foto: Facebook CSM
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii