Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:28 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exclusiv! Dosarul morţii tânărului din Ialomiţa Dumitru Caciandone a fost condamnat

ro

23 Jan, 2018 11:31 4231 Marime text
Tribunalul Constanţa a dispus azi condamnarea, în primă instanţă, a lui Dumitru Caciandone, în vârstă de 32 de ani, din Constanţa. Cel în cauză este suspectat că ar fi intrat într-un conflict cu un tânăr într-un mijloc de transport în comun din Constanţa. La coborârea din autobuz, tânărul din Ialomiţa a căzut şi s-a lovit la cap. El a fost dus la spitalul din Constanţa şi ulterior a fost transportat la un spital din Bucureşti, unde a decedat.
 
Caciandone a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa şi a fost  acuzat de loviri sau vătămările cauzatoare de moarte.
 
Azi, în şedinţă publică, Tribunalul Constanţa a dispus condamnarea bărbatului la pedeapsa de şase ani şi şase luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.
 
Momentan, inculpatul va rămâne în stare de arest la domiciliu.
 
Instanţa a admis în parte acţiunea civilă şi a dispus obligarea inculpatului să plătească părţilor civile: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Constanţa suma de 3.828,83 lei reprezentând contravaloarea cheltuielilor de spitalizare a victimei în perioada 10 – 12 iulie 2017, în secţia de neurochirurgie. Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar-Arseni Bucureşti suma de 17.345,30 lei precum şi a dobânzii legale aferente calculată de la data pronunţării hotărârii până la data plăţii efective , reprezentând contravaloarea cheltuielilor de spitalizare a victimei în perioada 12 – 18 iulie 2017, în secţia de neurochirurgie. Părţilor civile (…) suma de 100.000 euro în echivalent la data plăţii cu titlul de daune morale.
 
Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii