Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:58 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierii judeţeni trebuie să se constituie parte civilă în două dosare penale Centrul Cultural „Jean Constantin”, la DNA!

ro

23 Sep, 2017 00:00 3277 Marime text
Consilierii judeţeni trebuie să se pronunţe în şedinţa CJC din 29 septembrie dacă se constituie sau nu parte civilă în două dosare penale aflate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. Este vorba despre dosarul penal nr. 2404/P/2016, respectiv dosarul penal nr. 2407/P/2016.
 
Unul dintre dosare, nr. 2404/P/2016, a fost declinat, zilele trecute, de Parchetul Tribunalului către Direcţia Naţională Anticorupţie, fapt confirmat şi de purtătorul de cuvânt al Parchetului, procurorul Sadâc Zafer.
 
CJC anunţa anul trecut că va trece la represalii şi se va îndrepta împotriva proiectanţilor, executanţilor proiectelor derulate pe fonduri europene care nu au fost finalizate la timp şi care, în prezent, angajează bugetul judeţului la cheltuieli suplimentare.
 
Dosarul penal declinat de Parchetul Tribunalului Constanţa către DNA este cel care vizează inadvertenţele din proiectul Centrului Cultural pentru Tineret „Jean Constantin”. Consiliul Judeţean a trimis pe 20.10.2016 adresa 27834 cu privire la fapte săvărşite de Structural Ing în legătură cu lucrările derulate de aceştia în cadrul Centrului.
 
Termenul la care proiectul ar trebui să fie gata era 1 decembrie 2014. Trei ofertanţi au încercat să câştige acest proiect, înscriindu-se la licitaţia publică iniţiată de administraţia judeţeană. În urma evaluărilor, lucrarea a fost adjudecată de societatea Donicris Company SRL. Valoarea finală a contractului este cu 1.314.182 de lei mai mică decât cea estimată de CJC. Astfel, firma câştigătoare, cu sediul în strada Aprodul Purice numărul 33, din Constanţa, a câştigat contractul cu o ofertă de 5.687.000 de lei fără TVA. Valoarea estimată totală a contractului a fost de 7.001.182 de lei fără TVA, din care, pentru cheltuieli diverse şi neprevăzute, era direcţionată suma de 951.369 de lei fără TVA, reprezentând 10% conform devizului general proiectant.
Educativ pentru Tineret a fost un proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional, având ca obiective specifice reabilitarea şi modernizarea Cinematografului Republica. De asemenea, pentru centrul destinat tinerilor a fost propusă şi dotarea cu mobilier adecvat, cum ar fi un sistem de proiecţie, unul de lumini şi unul de sunet pentru sala de cinema, laptopuri, video-proiectoare, ecrane de proiecţie şi plasme.
Din partea CJC, implicat în desfăşurarea proiectului au fost Ioan Mihai Nache, în calitate de manager de proiect, Filis Husein - asistent Proiect 1 şi Iulia Maxim - asistent Proiect 2. Filis Husein a devenit, în 2013, fina fostului preşedinte CJC, Nicuşor Constantinescu. De asemenea, Filis Husein, fostă Ali, era angajată la vremea respectivă, ca inspector principal la Direcţia Generală de Proiecte a Consiliului Judeţean.

147.096 de lei a fost suma plătită de CJC doar pentru servicii de consultanţă management proiect şi consultanţă tehnică de specialitate pentru managementul contractului de execuţie a lucrărilor Centrului Multifuncţional Educativ pentru Tineret. Contractul a fost atribuit în urma cererii de ofertă firmei Structural ING SRL. Firma sa a mai obţinut un contract cu CJC pentru servicii de consultanţă management de proiect şi consultanţă în managementul execuţiei lucrărilor pentru proiectul „Centrul de excelenţă în turism şi servicii Tomis“. Totodată, Consiliul Judeţean Constanţa a atribuit, la începutul lunii decembrie 2014, un contract ce prevede prestarea de „servicii de consultanţă management de proiect şi consultanţă tehnică de specialitate pentru managementul contractului de execuţie lucrări, proiect Modernizarea drumului judeţean între Ovidiu - Poarta Alba (DJ228A)”. Contractul are valoarea de 218.700 de lei, a fost câştigat de SC Structural ING Constanţa.
Societatea şi-a mai adjudecat şi contractul de „Servicii de consultanţă“ aferente proiectului „Reabilitare Monument Triumfal Tropaeum Traiani“, cofinanţat din Fonduri Structurale, prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 - „Dezvoltare durabilă şi promovarea turismului”, Domeniul Major de intervenţie 5.1. „Restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, precum şi crearea-monitorizarea infrastructurilor conexe“. În perioada 2008 - 2011, firma a încheiat cu CJC opt contracte, a căror valoare ajunge la 1.927.668 de lei fără TVA.
Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, firma cu sediul în municipiul Constanţa (strada Iosif Ivanovici) a fost înfiinţată în luna ianuarie a anului 2005. Societatea se ocupă de „activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legată de acestea“. Structura acţionariatului este împărţită în prezent între Simona Hudişteanu, născută în luna 1986 în Tulcea, şi Constantin Stanciu, născut în luna iunie a anului 1978, cel din urmă fiind şi administratorul societăţii comerciale.   
           
Citeşte şi: 
 
I se pune cruce. Alte patru proiecte cu probleme CJC, în pericol să restituie finanţarea pentru Centrul Meşteşugăresc de la Ovidiu, construit de SCIM - fondată de Moisoiu şi aflată în insolvenţă
 
Măsuri extreme
Plângeri la DNA pentru executanţii şi furnizorii proiectelor derulate pe fonduri europene nefinalizate până la 1 noiembrie! (documente)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii