Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:59 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Claudiu Tusac, fostul primar al municipiului Mangalia, condamnat definitiv

ro

20 May, 2017 00:00 7334 Marime text
Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României au închis definitiv dosarul în care Mihai Claudiu Tusac, fostul primar al municipiului Mangalia, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare condiţionată, el fiind acuzat de conflict de interese, în formă continuată. Tot în prezenta cauză, Tusac a fost achitat pentru infracţiunea de abuz în serviciu. Decizia Curţii Supreme este definitivă.
 
Mai departe, tot în acest dosar, Laurenţiu Iulian Dumitraşcu, avocat în Baroul Tulcea, bănuit de complicitate la abuz în serviciu, în formă continuată, şi de complicitate la conflict de interese, în formă continuată, a fost achitat.
 
Mihai Claudiu Tusac şi Laurenţiu Iulian Dumitraşcu au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa.
 
În sarcina lui Tusac, DNA a reţinut săvârşirea infracţiunilor concurente de abuz în serviciu, în formă continuată, şi conflict de interese, în formă continuată. În acest dosar a fost deferit justiţiei şi Laurenţiu Iulian Dumitraşcu, avocat în Baroul Tulcea, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunilor concurente de complicitate la abuz în serviciu, în formă continuată, şi complicitate la conflict de interese, în formă continuată.
 
Potrivit unui comunicat al DNA, Mihai Claudiu Tusac, în calitate de primar al municipiului Mangalia, a efectuat plăţi nelegale pentru un număr de 95 de contracte de asistenţă juridică, încheiate cu Laurenţiu Dumitraşcu, deşi, în perioada respectivă, acesta din urmă era angajatul Primăriei Mangalia, fiind doar suspendat, la cerere, din funcţia de şef al Serviciului Juridic. Laurenţiu Dumitraşcu este acuzat de complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la conflict de interese.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii