Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:17 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicio probă fără fraudă Trei elevi constănţeni, prinşi copiind la ultimul hop al examenului de Bacalaureat

ro

29 Aug, 2015 00:00 2697 Marime text
Trei candidaţi din Constanţa au fost eliminaţi, vineri, din cadrul ultimei probe a examenului de Bacalaureat, sesiunea de toamnă, proba la alegere a profilului, pentru fraudă (materiale nepermise, telefon). Cei trei susţineau proba scrisă la centrele de examen de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga“, Liceul Tehnologic „C.A. Rosetti“ și Liceul Teoretic Murfatlar. Elevii eliminaţi pentru fraudă îşi pierd dreptul de a susţine examenul de Bacalaureat în următoarele două sesiuni. Reamintim că opt candidaţi au fost eliminaţi din examen la proba scrisă la Limba română şi alţi doi absolvenţi de liceu, de la proba scrisă obligatorie a profilului (Istorie/Matematică).
 
Potrivit ISJ Constanţa, 1.324 de candidaţi au participat, ieri, la ultima probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie. Alţi 314 absolvenţi au absentat.

Rezultatele iniţiale, înainte de contestaţii, vor fi afișate marţi, 1 septembrie, până la ora 16.00. Tot marţi, la centrele de examen, se pot depune contestaţiile în intervalul 16.00 - 20.00, urmând ca rezultatele finale să fie făcute publice vineri, 4 septembrie. Examenul de Bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii de liceu care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor și probele scrise, au primit cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea și au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise susţinute. În sesiunea iunie-iulie 2015 a examenului de Bacalaureat, au fost prezenţi 6.066 de candidaţi, dintre care 3.431 (56,56%) au fost declaraţi „promovaţi“, iar 23 au fost eliminaţi pentru fraude. Aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat. În sesiunea august-septembrie 2014 au fost prezenţi 2.268 de candidaţi, eliminaţi - 30, declaraţi promovaţi - 403 (17,77%).

Citeşte şi

Probele scrise ale Bacalaureatului de toamnă au început cu stângul: Opt constănţeni, eliminaţi pentru fraudă. Alţi 220 au absentat

Au încercat să copieze şi au fost prinşi: Doi elevi din Constanţa, eliminaţi de la a doua probă scrisă a Bacalaureatului


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii