Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:31 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Succes internaţional al Colegiului „Carol I“ Elevii şi-au adjudecat premiul al II-lea la concursul Nasa Space Settlements 2015

ro

27 Mar, 2015 00:00 3675 Marime text
Alexandru Ghergu, Florin Savu, elevi în clasa a X-a la Colegiul Comercial „Carol I“, și Daniel Lupaşcu, elev la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“, coordonaţi de profesorul de Biologie Luminiţa Lupaşcu şi de profesorul de limba engleză Cristina Dumbravă, şi-au adjudecat premiul II la concursul Nasa Space Settlements – 2015, cu proiectul „ARK, Humanity Backup“.
 
Elevii au pornit de la ideea că este important să pregătească emigrarea voluntară a pământenilor către habitate confortabile amplasate pe staţii orbitale cu diametre de sute de metri sau chiar kilometri. Astfel, elevii şi-au imaginat o staţie spaţială în rotaţie, în care forţa centrifugă să le dea locuitorilor impresia de gravitaţie normală. Această staţie orbitală le va oferi un mediu special celor mai luminate creiere de pe Pământ, pentru a lucra sinergic la rezolvarea celor mai importante probleme ale omenirii. Staţia a fost numită „ARK“ deoarece va funcţiona ca un adevărat back-up al omenirii, având bănci de gene pentru speciile de pe Pământ, oferind soluţii inovatoare la problemele globale prin cercetări interactive din domenii diferite, terapii pentru vârsta a treia şi nu numai, precum şi un veritabil mediu de viaţă pentru locuitorii săi.

Staţia spaţială ARK va asigura un habitat sigur şi confortabil pentru oameni, ca o măsură preventivă în eventualitatea în care Pământul ar fi afectat de un cataclism, nu ar mai avea resurse suficiente pentru susţinerea unei anumite calităţi a vieţii sau ar fi suprapopulat. Proiectul este împărţit în opt capitole care abordează aspecte legate de: construirea unei baze lunare, stadiile de construcţie a staţiei spaţiale, designul exterior şi interior al acesteia, condiţiile necesare pentru susţinerea vieţii, propunerea unor biodispozitive şi terapii revoluţionare pentru vârstnici şi nu numai; producerea unor dispozitive bioinformaţionale pentru întoarcerea ceasului biologic şi reglarea genotip-fenotip, obţinerea cu ajutorul râmelor de biohumus, utilizat ulterior în procesul de Terraforming; adăugând solului lunar această componentă organică esenţială şi folosind microorganisme saprofite implicate în circuitul biogeochimic al elementelor naturale importante.

Activitatea de cercetare de pe staţia spaţială ARK va duce la o adevărată revoluţie, transformând industria farmaceutică într-una spaţială, obţinând molecule active terapeutic, de puritate foarte mare, eliminând astfel efectele secundare şi adverse ale medicamentelor obţinute pe Pământ. Specialiştii de pe staţia ARK vor putea monitoriza efectele biologice ale medicamentelor obţinute în condiţii de hiper şi microgravitaţie. „Proiectul nostru este o încercare de a duce sămânţa vieţii în spaţiu şi de a transforma condiţiile neprielnice, periculoase, într-un mediu fertil în care viaţa poate să înflorească. Aşa cum Arca lui Noe plutea pe apele potopului, purtând toate elementele necesare restaurării ciclice, tot aşa şi staţia spaţială ARK păstrează speranţa de viaţă, ideea de casă şi acasă pentru om şi visele lui. Viitorul bate la uşă şi trebuie să ne pregătim pentru el, nu doar să aşteptăm să se deschidă o uşă, ci să deschidem noi mai multe uşi“, au precizat elevii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii