Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:14 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Elevii Liceului Teoretic „Ovidius“, pe podiumul olimpiadelor şcolare naţionale

ro

06 May, 2017 00:00 6894 Marime text
În perioada 18-28 aprilie s-au desfăşurat etapele naţionale ale olimpiadelor şcolare la Astronomie, Biologie, Fizică, Chimie, Geografie, Istorie, Limbi Moderne şi Discipline socio-umane.
 
Şi anul acesta, elevii de elită au reprezentat Liceul Teoretic „Ovidius“ şi au obţinut rezultate meritorii: Andrei Cătălin Popa, clasa a XI-a, prof. Cristina Anghel - medalie de argint la Olimpiada Naţională de Astronomie; Constantin Daniel Nicolae, clasa a IX-a, prof. Sorina Leu - medalie de bronz la Olimpiada Naţională de Fizică; Andrei Alexandru Mihail, clasa a X-a, prof. Mariana Bahrim - medalie de bronz la Olimpiada Naţională de Fizică; Gabriel Octavian Jitea, clasa a IX-a, prof. Marian Sârbu - diplomă de onoare la Olimpiada Naţională de Fizică; Cătălin Moroşanu, clasa a X-a, prof. Mirela Gheorghe şi Iuliana Oana Nastor, clasa a XII-a, prof. Camelia Ignat - menţiuni la Olimpiada Naţională de Biologie şi calificare în lotul lărgit la Biologie; Antonia Pănescu, clasa a VIII-a, şi Mihail Soporan, clasa a IX-a, prof. Florica Mertic - menţiuni speciale la Olimpiada Naţională de Chimie; Teodora Diamandescu, clasa a X-a, prof. Lavinia Gheorghiu - premiul III la Olimpiada Naţională de limba franceză; Gabriel Petre Pînzariu, clasa a XI-a, prof. Anişoara Paris - menţiune la Olimpiada Naţională de Istorie; Ioana Teodora Nedelcu, clasa a XI-a, prof. Paula Nicoară - menţiune la Olimpiada Naţională de Geografie; Cristina Ioana Popa, clasa a IX-a - premiul special la Olimpiada Naţională de Limba spaniolă.
 
„Participarea la a 53-a ediţie a Olimpiadei Naţionale de Fizică, care a avut loc la Târgu Jiu, şi obţinerea medaliei de bronz m-au încurajat să continui să mă pregătesc şi să particip cu mai multă curiozitate la ediţia următoare“, a declarat Andrei Alexandru Mihail, elev în clasa a X-a.
 
„Sub îndrumarea doamnei profesor Mirela Gheorghe, m-am pregătit pentru faza naţională a Olimpiadei de Biologie, desfăşurată la Baia Mare, unde am obţinut menţiune şi calificarea la lotul lărgit. Urmează să particip la cursuri organizate de profesorii Facultăţii de Biologie din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai“ din Cluj. Sper ca această experienţa să-mi deschidă noi orizonturi şi să mă ajute în conturarea unor noi realizări remarcabile“, a spus, la rândul său, Cătălin Moroşanu, elev în clasa a X-a. „Ne mândrim cu rezultatele remarcabile, îi felicităm pe elevi şi pe profesori şi le dorim succes“, a precizat prof. Anca Lazea, consilier de imagine la Liceul Teoretic „Ovidius“ Constanţa.
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • constantean 06 May, 2017 12:01 Felicitari, copii! Mult succes in continuare! Felicitari profesorilor!