Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:50 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Elevi din Constanţa, la etapa naţională a Concursului de dans „Împreună pentru viitor“ (galerie foto)

ro

27 Apr, 2015 00:00 1983 Marime text

Peste 130 de elevi din judeţul Constanţa, însoţiţi de părinţi şi de profesorii coordonatori, au participat, pe data 24 aprilie, la Palatul Copiilor din municipiu, la etapa regională a Concursului naţional de dans „Împreună pentru viitor“, eveniment care face parte din Strategia Naţională de Acţiune Comunitară (SNAC). Concursul a fost organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, în colaborare cu Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Constanţa şi Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Delfinul“. La concurs au participat şase echipe din regiunea sud - est (Constanţa, Galaţi şi Tulcea), calificate pentru această etapă, astfel: trei echipe la secţiunea Dans modern şi trei echipe la secţiunea Dans tradiţional. Fiecare echipă a fost formată, în mod egal, din elevi voluntari proveniţi din unităţile de învăţământ care derulează parteneriate în cadrul SNAC şi elevi beneficiari cu dizabilităţi. În organizarea concursului au fost implicaţi reprezentanţi ai ISJ Constanţa şi ai CJRAE Constanţa, precum şi elevi voluntari, cei din urmă susţinând momente artistice. Este vorba despre elevi ai Liceului Teoretic „Lucian Blaga“, reprezentat de trupa de majorete Unlimited, care a obţinut locul I la Concursul judeţean „Dansăm pentru sănătate“, şi de echipa de dansatori din cadrul Liceului Tehnologic „Virgil Madgearu“ şi al Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Maria Montessori“, care au obţinut locul II la etapa judeţeană a Concursului de dans „Împreună pentru Viitor“.

S-au calificat în etapa naţională

La etapa naţională, judeţul Constanţa va fi reprezentat, la secţiunea Dans modern, de echipa formată din elevi ai Colegiului Naţional „Mihai Eminescu“ şi ai Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Maria Montessori“, iar la secţiunea Dans tradiţional, de echipa formată din elevi ai Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Albatros“ Constanţa, ambele echipe obţinând locul I la etapa regională a concursului. La eveniment au fost prezenţi coordonatorul regional SNAC, prof. Felicia Panaite (coordonator judeţean SNAC Vrancea), prof. Ana Secrieru, coordonator judeţean SNAC Galați, și prof. Lucica Popișcă, coordonator judeţean SNAC Tulcea. Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a fost reprezentat la eveniment de inspectorul școlar pentru Învățământ Special şi Special Integrat, coordonator Judeţean SNAC, prof. Oana Mirela Pahon. Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Constanţa a fost reprezentat de directorul instituţiei, prof. psih. Irina Ermolaev, şi de echipa de organizare.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii