Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:17 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proba scrisă va fi organizată la Liceul „Lucian Blaga” Când aflăm numărul de candidaţi înscrişi la concursul pentru directorii de şcoli! (galerie foto)

ro

05 Oct, 2016 00:00 5374 Marime text


Concursul pentru directori şi directori adjuncţi ai unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţul Constanţa va fi organizat în centrul de examen special pentru proba scrisă din 12 octombrie, la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Constanţa, a anunţat inspectorul şcolar general din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa, Gabriela Bucovală.
 
Până la proba scrisă, care este programată pe 12 octombrie, pe data de 7 octombrie se va finaliza verificarea de către Ministerul Educaţiei a dosarelor depuse de candidaţi şi afişarea candidaţilor validaţi pentru concurs.
 
„Avem un număr bun de candidaţi înscrişi pentru concursul de directori şi directori adjuncţi şi ne bucură foarte mult interesul colegilor noştri pentru acest concurs, pentru că, aşa cum am spus, susţinem profesionalizarea carierei manageriale. Este un concurs bine-venit pe care îl aşteptăm din 2011, de când avem o nouă lege a educaţiei. Pe 7 octombrie se finalizează verificarea dosarelor şi atunci vom şti dacă toate dosarele încărcate pe platforma online vor fi validate. Aşteptăm să vedem ce candidaţi vor fi validaţi şi am speranţa ca toţi cei de la Constanţa să fie validaţi, să nu avem niciun fel de problemă şi toată lumea să se prezinte la proba scrisă din 12 octombrie.
Rezultatele probei scrise vor fi publicate în aceeaşi zi. După proba scrisă urmează, în decursul a 30 de zile, între 17 octombrie şi 17 noiembrie, să aibă loc evaluarea celorlalte probe, respectiv evaluarea CV-ului şi a planului de dezvoltare managerială”, a explicat prof. Bucovală.
 
Anunţul a fost făcut în cadrul şedinţei cu directorii unităţilor de învăţământ din judeţ organizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa cu ocazia începutului noului an şcolar, 2016 - 2017, ce a avut loc ieri, la Palatul Copiilor din Constanţa. În cadrul şedinţei, inspectorul şcolar general, Gabriela Bucovală, a vorbit despre starea învăţământului constănţean în anul şcolar 2015 - 2016, despre planul de management al ISJ pentru anul şcolar 2016 - 2017, dar au avut loc şi discuţii tehnice privitoare la modificările legislative din acest an şcolar.
 
„Debutul acestui an şcolar vine cu numeroase noutăţi legislative“, a anunţat Gabriela Bucovală. Aceasta a făcut apel ca toate actele normative care s-au modificat atât în ceea ce priveşte regulamentul de organizare şi funcţionare în învăţământul preuniversitar şi statutul elevului, cât şi modificările referitoare la organizarea şi calendarul desfăşurării examenelor naţionale să fie publicate şi transmise cadrelor didactice din fiecare şcoală.
 
„Nu au fost până acum semnale de deficienţe de transmitere a informaţiilor şi toţi colegii noştri au avut acces la informaţii, fie de pe site, fie în cancelarie. Vă rog ca aceste informaţii să fie diseminate şi transmise în cancelarie, la fel ca şi până acum”, a anunţat prof. Bucovală.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii