Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:09 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT. Hoyt Brian Yee, oficial al SUA la Ovidius „Voi vorbi despre securitatea la Marea Neagră” (galerie foto)

ro

23 Feb, 2017 15:23 1953 Marime text
La Universitatea „Ovidius” din Constanţa (UOC) a ajuns invitatul de onoare Hoyt Brian Yee, asistentul adjunct al Secretarului de Stat al Statelor Unite ale Americii pentru Europa şi Eurasia.

Acesta susține o prelegere interactivă pentru studenți și profesori.

„Este o onoare să fiu astăzi în fața studenților, profesorilor și prietenilor Universității. Vă mulțumesc că ați ales să petreceți alături de mine această zi frumoasă și să ascultați despre ce vreau să vă spun despre parteneriatul strategic. Voi vorbi despre problema globalizării, dar și despre securitatea la Marea Neagră”, a precizat Hoyt Brian Yee.

„În ceea ce privește cooperarea pe teme de securitate, românii știu mai bine decât americanii despre problemele de securitate, existând probleme la granița cu Ucraina destul de recent. Românii au înțeles riscurile și amenințările geopolitice care pot exista în zonă, riscurile terorismului.

România a înțeles că trebuie să fie pregatită în cazul unor probleme ce vizează securiratea”, a mai adăugat oficialul.
 

UPDATE 3, ora 15.51


Al treilea aspect adus în discuție este statul de drept.

„Nu există instituții puternice fără stat de drept. Când statul de drept este slab, corupția este puternică. România a făcut pași importanți împotriva corupției și este un exemplu pentru alte țări despre cum poate lupta împotriva corupției”, a mai declarat asistentul adjunct al Secretarului de Stat al Statelor Unite ale Americii pentru Europa şi Eurasia.
 

UPDATE 2, ora 15.40


Oficialul a mai vorbit și despre prezența americanilor de la Mihail Kogălniceanu care este o asigurare a implicării SUA în acest parteneneriat, în asigurarea securității din zonă.

De asemenea, a subliniat importanța economică a României în parteneriatul strategic vorbind despre resursele naturale de energie care contribuie la lupta împotriva unui monopol energetic geopolitic în regiune.

Totodată, Hoyt Brian Yee a vorbit despre investițiile în dezvoltarea industriei de extragere a gazelor naturale în Marea Neagră.
 

UPDATE 1, ora 15.38


„România a devenit lider ân NATO ca și inițiative în ceea ce privește securitatea, a participat la misiuni militare. România este a patra țara ca și participare a acțiunilor din Afganistan, o treime din militarii care luptă în Afganistan sunt români. Efortul României servește ca model pentru alte țări în ceea ce privește implicarea în Afganistan”, a mai declarat Hoyt Brian Yee.


Sursa foto: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii