Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:20 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Festivitate de premiere a mirciştilor care au obţinut diploma internaţională de limba germană (galerie foto)

ro

16 Jun, 2015 00:00 4410 Marime text
Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ a organizat, ieri, festivitatea de înmânare a diplomelor de atestare a cunoştinţelor de limba germană oferite elevilor care au promovat examenul DSD II (Deutsches Sprachdiplom der Kultusministerkonferenz). Au fost premiaţi 41 de elevi: 19 din clasele a XII-a şi 21 din clasele a VII-a. Diplomele au fost înmânate de reprezentantul Ministerului Educaţiei din Germania, coordonatorul programului ZFA (Biroul Central pentru Învăţământul din străinătate) pentru România şi Republica Moldova. Potrivit profesorului de limbă germană Laurenţiu Diamandi, diploma atestă competenţe superioare în cunoaşterea limbii germane, fiind un certificat valoros, conferit de statul german, care le poate facilita tinerilor obţinerea unei burse în Germania, admiterea la o universitate de acolo sau angajarea în mari companii. Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ este singurul centru acreditat de desfăşurare a acestui examen în zona de sud-est a României. O altă motivaţie oferită absolvenţilor clasei cu profil germană-bilingv este faptul că diploma de limba germană - nivel avansat reprezintă un avantaj enorm în vederea angajării ulterioare într-o companie multinaţională din România sau din străinătate. Există, de asemenea, în România, facultăţi în cadrul ASE-ului sau al Politehnicii din Bucureşti şi Cluj, secţii cu predare în limba germană, care se află în cooperare cu instituţii superioare din Germania.

Patru probe promovate de elevi


Certificatul obţinut în urma examenului DSD II este recunoscut în întreaga lume. Probele constau în: înţelegerea unui text audiat, înţelegerea unui text citit, proba de creare a unui text şi proba orală, care se bazează pe un proiect elaborat şi presupune şi un discurs pe o temă dată.

Cine sunt elevii aşi la germană

Cei 19 elevi din clasa a XII-a cu profil Bilingv-germană care au luat examenul Das Deutsche Sprachdiplom der KMK - Stufe II (Diploma de limba germana a Ministerului Educaţiei din Germania - Nivelul al II-lea) sunt: Sofia Morar, Roberta Amalia Robu, Alexandra Sipos, Sofia Vârlan, Șerban Nicolae Andrei, Florina Mădălina Boboc, Vlad Buga, Iulia Bujduveanu, Anastasia Goane, Andreea Alexandra Durea (nivel european de referinţă C1), Laura Marin, Ioana Mădălina Moşteanu, Teodor Pitu, Eden Abdula, Răzvan Ioan Adam, Andrei Emanuel Apostolescu, Ioana Maria Buzelan, Andreea Silvia Maer şi Andra Mantighian (nivel european de referinţă B2). Cei 21 elevi din clasa a VII-a (atât din clase cu profil Germană-intensiv, cât şi din grupele cu germană ca a doua limbă) care au luat examenul Zentrale Deutschprüfung - Niveaustufe A2 „Examenul central de nivel A2,) al Ministerului Educaţiei din Germania sunt: Ștefan Tiberiu Tudora, Ioan Bursova, Victor Ignat, Miruna Amalia Moise, Aysun Abibula, Arina Marin, Alexandru Valentin Răvdan, Maria Teodora Barbarino, Theodora Sabina Popescu, Iuliana Costachi, Andrei Alexandru Nicolae, Andreea Piştalie, Maria Laura Dumbravă, Andrei Diamandi, Ioana Nicolescu, Irina Ferenţ, Amina Suciu, Andreas Hiropedi, Adina Toporan, Teodora Pariza, Dimitrie Mina Butcaru Pundiche.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii