Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:40 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii de la Liceul Ovidius, pe podiumul concursurilor de educaţie economică şi antreprenorială

ro

23 May, 2017 00:00 3694 Marime text
O nouă finală a concursurilor de educaţie economică şi antreprenorială pentru elevi, a avut loc săptămâna trecută, organizată de Centrul de Resurse pentru Educaţie Economică Constanţa şi Liceul Teoretic Ovidius.
 
Vineri, 19 mai, la Liceul Teoretic Ovidius s-a desfăşurat, faza finală a concursurilor interjudeţene „Gândesc economic, deci câştig“ – concurs de gândire economică, ce se adresează elevilor din ciclul superior al liceului, „Şi eu voi fi întreprinzător!“ – concurs de planuri de afaceri realizate de echipe de elevi de liceu. Iniţiate de Centrul de Resurse pentru Educaţie Economică Constanţa şi având ca principal partener şi sprijin Liceul Teoretic Ovidius, concursurile se află la cea de-a XII-a, respectiv a XI-a ediţie. În acest an, la faza finală au participat elevi din judeţele Bacău, Brăila, Iaşi şi Constanţa, îndrumaţi de cadre didactice. Şi în acest an, faza finală a concursurilor, ca de altfel şi faza judeţeană, au fost realizate de către iniţiatori în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa şi Liceul Teoretic „Ovidius” Constanţa, instituţii ce au sprijinit constant activităţile competiţionale ce vizează dezvoltarea la elevi şi tineri a competenţelor de bază. Concursul s-a adresat elevilor de liceu şi încununează o etapă din efortul lor pentru formarea unui mod economic de gândire eficient şi pentru dezvoltarea competenţelor antreprenoriale.
 
„Am urmărit permanent să corelăm activităţile de formare adresate cadrelor didactice (acesta fiind, în fapt, principalul obiect de activitate la înfiinţarea organizaţiei noastre) cu cele adresate elevilor noştri, dezvoltării spiritului lor competitiv şi de iniţiativă în domeniul vieţii economice. Şi, am reuşit! De mai bine de un deceniu, concursurile iniţiate de noi şi sprijinite constant de Liceul Teoretic OVIDIUS, de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, se constituie în repere ale activităţilor extracurriculare cu un puternic impact formativ”, a declarat prof. Victor Mihalaşcu, directorul CREE Constanţa.
 
Concursul „Gândesc economic, deci câştig” a fost câştigat de către elevul Cristea Mihnea de la Liceul Teoretic „Ovidius” Constanţa, prof. îndrumător Victor Mihalaşcu, iar concursul „Şi eu voi fi întreprinzător” a fost câştigat, la egalitate, de echipa Colegiului Economic „Ion Ghica” din Brăila, formată din elevii Cristian Berceanu şi Valentina Nechifor, prof. îndrumător Elena Zemeili, şi de către echipa Liceului Teoretic „Ovidius” Constanţa formată din elevii Bianca Cosma, Ege Ferat, Maria Ialangi, Anastasia Matei, Cosmina Mociu şi Maria-Silvia Malaxa, prof. îndrumător Victor Mihalaşcu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii