Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:13 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evaluarea Naţională 2015, la start Elevii de clasa a doua susţin, astăzi, proba scrisă la Limba română

ro

18 May, 2015 00:00 1581 Marime text
Elevii claselor a II-a susţin, astăzi, Evaluarea Naţională, după modelul testelor internaţionale, urmând ca, până la sfârşitul anului şcolar, să le fie verificate cunoştinţele şi colegilor lor de la a IV-a şi a VI-a.
 
Încep testările din cadrul Evaluării Naţionale 2015! Şi anul acesta, elevii de clasa a II-a sunt cei care sparg gheaţa, pentru ca, în următoarele două săptămâni, elevii de la clasele a IV-a şi a VI-a să susţină, la rândul lor, testările naţionale. Pentru elevii de clasa a II-a, primul test din cadrul Evaluării Naţionale 2015 vizează evaluarea competenţelor de producere a mesajelor scrise, al doilea, competenţele de receptare a mesajelor citite şi al treilea are ca obiectiv evaluarea cunoştinţelor din matematică. Probele se vor susţine pe 18, 19 şi 20 mai.

 Testele pentru clasele a IV-a şi a VI-a

 La rândul lor, elevii de clasa a IV-a vor fi testaţi la Limba română şi la Matematică, iar cei de-a VI-a, la Limba română, Matematică şi Ştiinţele naturii. La clasa a II-a, testările vor dura 30 de minute, în timp ce la elevii mai mari, 60 de minute. Fiecare test în parte va fi corectat în cadrul şcolilor de către doi profesori din unitatea respectivă, în termen de cel mult şapte zile de la susţinerea acestora, iar rezultatele nu vor fi trecute în catalog. Pe baza rezultatelor obţinute la Evaluarea Naţională, cadrele didactice vor elabora planuri individualizate de învăţare, acolo unde este nevoie, şi îi vor informa pe părinţi şi pe elevi asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate. Ministerul Educaţiei a introdus Evaluările Naţionale, cu subiecte unice pe ţară, pentru clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a. Prin aceste testări, va fi verificat nivelul de pregătire al elevilor. În funcţie de rezultate, profesorii şi părinţii vor afla unde este nevoie de studiu suplimentar. Subiectele vor fi elaborate de specialiştii Ministerului Educaţiei. Testele vor fi clar formulate, de nivel mediu, şi vor avea un format asemănător cu cele internaţionale. Probele vor fi susţinute în şcolile în care învaţă elevii, care vor fi supravegheaţi de învăţătorii şi profesorii lor. Rezultatele vor fi comunicate în termen de şapte zile, dar notele nu vor fi trecute în catalog, nu vor fi afişate şi nu vor fi făcute publice.

Calendar

Elevii de clasa a II-a susţin, astăzi, evaluarea la Limba română - scris, iar mâine are loc evaluarea la Limba română - citit. Testarea la Matematică va avea loc pe 20 mai, urmată de evaluarea la Limba maternă - scris, pe 21 mai, şi la limba maternă - citit, pe 22 mai. Evaluarea elevilor din clasa a IV-a va începe pe 26 mai, cu proba la Limba română, urmată, pe data de 27 mai, de evaluarea la Matematică. Testarea la limba maternă se va desfăşura pe data de 28 mai. Elevii din clasa a VI-a vor susţine evaluarea la Limba română pe data de 2 iunie, iar testarea la Matematică este programată pe data de 3 iunie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii