Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:11 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curs privind sursele energetice regenerabile, derulat de Universitatea „Ovidius“

ro

04 Oct, 2014 00:00 2010 Marime text
Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială şi Maritimă din cadrul Universităţii „Ovidius“ din Constanţa şi Grupul de Acţiune Locală „Dobrogea Centrală“ au derulat, în perioada 24 - 30 septembrie, la Căminul Cultural de la Seimeni, Constanţa, cursul cu tema „Utilizarea energiilor regenerabile în zonele rurale“.
 
Cursul a fost organizat în cadrul activităţilor proiectului „Promovarea Surselor de Energie Regenerabile în zonele rurale din Europa printr-un concept inovativ pentru formare profesională“ / Innovative vocational training concept for promoting renewable energy sources in rural areas in Europe“ (TRAIN - RES). Proiectul este finanţat prin contractul LLP-LdV-ToI-2012-RO-016 / 2012-1-RO1-LEO05-21099, programul de învăţare de-a lungul vieţii, subprogram Leonardo Da Vinci, constând în acţiuni multilaterale privind transferul de inovare (ToI), pentru o durată de doi ani.
 
Scopul proiectului TRAIN-RES este de a transfera materialele educaţionale inovatoare şi instrumentele de evaluare pentru biomasă solidă, combustibil gazos, biocombustibil lichid, energie solară, energie eoliană şi resurse geotermale, de la parteneri din Austria în România, Turcia şi Spania, pentru a facilita dezvoltarea de competenţe specifice pentru sectorul energiei regenerabile.
 
La curs au participat 44 de persoane din localităţile Seimeni, Saligny şi Mircea Vodă, care au avut ocazia să afle informaţii importante privind sursele energetice regenerabile şi modul de întocmire a unui plan de afaceri. Participanţilor la curs li s-a vorbit, de asemenea, despre mijloacele prin care pot utiliza sursele energetice regenerabile precum apa, soarele, vântul, lemnul şi biomasa, pentru a produce energia de care au nevoie.
Scopul acestor cursuri este de a diversifica formarea profesională vocaţională şi educaţia pe tot parcursul vieţii, crearea de noi oportunităţi de afaceri, locuri de muncă şi îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru locuitorii din zonele rurale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii