Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:14 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum poţi deveni ofiţer de marină în doi ani Colegiul Nautic Român are o filială la Constanţa (galerie foto)

ro

18 Jul, 2014 00:00 22105 Marime text
Tinerii constănţeni pasionaţi de navigaţie pot deveni ofiţeri de marină în doar doi ani. Oferta educaţională este propusă de Colegiul Nautic Român de la Mogoşoaia, instituţie privată din sistemul de învăţământ maritim, care are o filială şi la Constanţa. Aceasta este situată pe bulevardul Mamaia nr. 158, etajul 2, clădirea GSS. Directorul de la Constanţa al Colegiul Nautic Român a fost numit comandorul în rezervă Pavel Ioan Suciu.

Faţă de actuala ofertă educaţională a instituţiilor de stat similare, cu o durată de patru ani, cea a Colegiului Nautic Român propune un parcurs mai scurt. După 20 de luni de studiu, absolvenţii vor primi brevetul internaţional de ofiţer maritim.
Colegiul Nautic Român este o instituţie privată din sistemul de învăţământ maritim din ţară care pregăteşte ofiţeri de marină la standarde occidentale. „Suntem singura instituţie de marină care asigură cadeţilor toate condiţiile pentru a deveni buni navigatori, dar şi şansa unor contracte avantajoase la finalul celor doi ani de studii. Cursanţii noştri au garanţia unui voiaj de practică de 12 luni, asigurat de colegiu“, a declarat, ieri, preşedintele instituţiei, Stelian Cojocaru, în cadrul conferinţei de lansare a filialei constănţene a Colegiului Nautic Român.

În cei patru ani de activitate, peste 100 de persoane au absolvit cursurile de formare profesională. Colegiul Nautic Român asigură viitorilor ofițeri atât voiajele de practică necesare angajării pe o navă după terminarea cursurilor, cât și diurna în timpul călătoriilor pe mare. „Am studiat ofertele universităților de profil și am realizat că la finalul anilor de studiu, absolvenții sunt obligați să își caute singuri voiaje de practică. Foarte mulți nu reușesc. Potrivit legislației în domeniu, fără 12 luni de practică pe mare, niciun cadet nu își poate lua brevetul de navigator. Alături de garanţia voiajului de practică de 12 luni, le oferim studenților și diurnă în timpul acestor călătorii de studiu. Astfel, își pot achita cheltuielile de școlarizare din salariul câștigat pe navă, din voiajele de practică. Cred ca este datoria cadrelor didactice să asigure studenților toate condițiile pentru a se putea integra pe piața forței de muncă“, a precizat comandorul Stelian Cojocaru, președintele Colegiului Nautic Român.

Despre Colegiul Nautic Român

Conferenţiar universitar Stelian Cojocaru a înfiinţat Colegiul Nautic Român împreună cu Mihai Marcu, preşedintele Medlife, în 2010. Instituţia de învăţământ propune noi programe de specializare pentru ofiţerii de marină comercială. Printre cele mai recente proiecte de succes se numără şi cursurile de poziţionare dinamică. Colegiul Nautic Român reprezintă o platformă de implementare, în premieră în România, a programelor vocaţionale de formare a ofiţerilor de marină comercială. Acest tip nou de program, dezvoltat de câteva zeci de ani în ţări cu tradiţie maritimă precum Marea Britanie, Olanda, Germania, constituie o alternativă atractivă la programele tradiţionale de nivel universitar, prin faptul ca sunt mai scurte (doi ani în loc de patru) şi, în consecinţă, mai focalizate pe competenţele marinăreşti şi mai orientate pe practică. Pentru anul de învăţământ 2014-2015, Colegiul oferă 25 de locuri pentru cadeţii de punte şi 25 de locuri pentru cadeţii de maşină. Taxa pentru cei doi ani de şcolarizare este de 3.600 de euro şi de 4.800 de euro. Cei care aleg să achite suma de 4.800 de euro vor primi şi diurna lunară de la Colegiul Nautic Român.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • alexandru 29 Nov, 2018 23:37 am o intrebare de ce am nevoe ca sa pot intra la colegiu de navigatie de exeplu varsta ,media , si altele
  • Rusu Ionel George 25 Oct, 2018 19:52 Care este gradul de echivalare a absolventilor acestui colegiu-este scoala tehnica post liceala ,sau facultate ?
  • fara nume 15 Aug, 2014 00:59 Colegiula de la umc este o mizerie..nu-l mai compara cu ala.Te inteleg ca esti ofticat..mentalitate de romanas ieftin
  • fara nume 14 Aug, 2014 22:47 Am terminat colegiul in luna mai a acestui an si sunt complet multumit... din pacate abia generatiile noi vor beneficia de cadetia oferita garatat...
  • Ecaterina Sava 19 Jul, 2014 22:19 Se vede ca este o institutie serioasa daca toate locurile sunt deja ocupate.
  • Gheorghe 18 Jul, 2014 12:23 Pai si umc are la cta un colegiu, ce mare branza...