Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:06 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acuzaţii la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ Un elev susţine că un profesor ar fi cerut bani pentru fondul şcolii

ro

13 Mar, 2015 00:00 13810 Marime text
Un elev din clasa a XII-a de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ din Constanţa ne-a declarat, sub protecţia anonimatului, că diriginta clasei, profesoara de limba engleză Steluţa Andrei, le-ar fi cerut elevilor câte 150 de lei, bani pentru fondul şcolii. Mai mult, elevul a precizat că li s-a spus: „Cine nu aduce banii până mâine (n.r. - azi) nu va intra în Bac“. Pentru a verifica cele spuse de elev, am discutat cu prof. Vasile Nicoară, directorul Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân“, dar şi cu Steluţa Andrei, titular al catedrei de Limba engleză.
 
„Înainte de ora de engleză, fiica unui părinte care se ocupă de organizarea banchetului de sfârşit de an le-a amintit colegilor că trebuie să aducă banii pentru acest eveniment, în jur de 200 de lei de copil. Diriginta (n.r. Steluţa Andrei), care le predă elevilor Limba engleză, le-a amintit că trebuie să aducă şi banii pentru firma de pază. Tot dânsa le-a mai sugerat copiilor să strângă banii în tranşe, pentru că este o sumă mare. Asta a fost toată discuţia. Doamna profesoară nu le-a spus elevilor că nu-i admite la Bacalaureat dacă nu aduc banii. Mai ales că susţinerea financiară a colegiului este benevolă“, ne-a spus Vasile Nicoară, directorul Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân“. La rândul său, prof. Steluţa Andrei a declarat că doar le-a amintit elevilor de plata serviciilor firmei de pază: „Marţi, a avut loc Consiliul Profesoral, la care am aflat că părinţii elevilor mei nu au achitat serviciile firmei de pază. Mai ales că ei au fost cei care au acceptat aceste servicii ale firmei de pază. De aceea, înainte de ora de Limba engleză, le-am reamintit de aceşti bani. Le-am sugerat să aducă fiecare 30 de lei. Fiind 36 de elevi în clasă, ar urma să se strângă 1.000 de lei, sumă care va ajunge la Asociaţia de Părinţi. Banii nu sunt adunaţi de mine, ci de elevi. Nu i-am ameninţat cu nimic. Mă surprinde că cineva dintre elevi s-a plâns, mai ales că este o clasă cu rezultate bune. În clasă sunt şi părinţi care au susţinut financiar colegiul prin sponsorizări. Eu nu îi oblig pe copii să strângă bani. Doar le-am reamintit că părinţii nu au achitat paza, pe care ei au solicitat-o“.
 
Menţionăm că prof. Steluţa Andrei a ocupat timp de doi ani şi jumătate funcţia de inspector şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa.
 
Inspectorul general al ISJ Constanţa, prof. Răducu Popescu, a precizat, la rândul său, că „aspectele sesizate vor fi verificate“.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • anamaria 13 Mar, 2015 22:27 Sub amprenta anonimatului nu este permis a defaima o clasa intreaga sau cariera unui profesor. Acest elev ar trebui sa isi asume public, fara anonimat, ceea ce afirma pentru ca este suficient de matur la varsta aceasta cat sa inteleaga gravitatea vorbelor sale si ceea ce poate produce. Fiind un elev al unui liceu de prestigiu pe plan local si fara falsa modestie la nivel national, cand afirmi aceste lucruri ai o anume maturitate in gandire sustinuta de o verticalitate dobandita in urma educatiei si ca atare anonimatul nu iti face cinste. Cu siguranta se pot spune foarte multe despre invatamantul romanesc, si bune si rele, insa elevii ar trebui sa isi urmareasca scopul de a-si desavarsii educatia pentru a putea schimba aceste legi care ii dezavantajeaza si nu sa se angreneze in actiuni care nu le fac cinste. Cu putin timp inainte de sustinerea examenului maturitatii preocuparea majora ar trebui sa fie 100% catre sustinerea acestui examen. Acest elev ar trebui poate fara protectia anonimatului sa spuna ca aceeasi doamna profesoara, care ii este si diriginta, a fost una din sustinatoarele vehemente ce a militat impotriva practicilor protocolului bacalaureatului pentru a putea sa se elimine odata suspiciunile legate de 'cumpararea' examenelor. Cu certitudine anonimatul ascunde o situatie scolara nu tocmai buna si absente nemotivate care nu sunt datorate doamnei diriginte si nici fondului scolii ce face obiectul acestei acuzatii.
  • Popescu 13 Mar, 2015 19:41 Scoala nr.3 ,,Ciprian Porumbescu''- Fondul scolii este de 100 lei si este obligatoriu!!!!!!!!!!!!! Administrator ZIUA de Constanta: Va rugam sa ne contactati la nr. de telefon al redactiei - 0241.611.906 - pentru a ne oferi mai multe detalii.
  • Anon 13 Mar, 2015 13:54 La Călinescu ne obligă să cumpărăm (din nou) scaune, amenințându-ne că nu ne baga în bac. Administrator ZIUA de Constanta: Va rugam sa ne contactati la nr. de telefon al redactiei - 0241.611.906 - pentru a ne oferi mai multe detalii.
  • abcd 13 Mar, 2015 04:59 In toate liceele, scolile generaleddi gradinitele din constanta se cer bani...pt fondul clasei,banci,scsune etc. Fondul scolii..bineinteles pe care nu stiu de ce il cere camd scoala stiu ca e gratuita si plus de asta nu se renoveaza nimic in scoli si nici creta sau burete nu asigura scoala...tot elevi cumpara :)))))))))
  • abcd 13 Mar, 2015 04:56 Hahaha :))))) in toate liceele, scolile generale si gradinitele din constanta se cer bani pt. fondul clasei,jaluzele,banci,scaune fondul scolii()