Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:40 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O pensiune cu două etaje se va ridica în Vama Veche! Ce suprafaţă va avea construcţia

ro

09 Dec, 2016 00:00 3068 Marime text
Un investitor constănţean doreşte să construiască o pensiune în satul Vama Veche. Recent, Staniliea Turcu a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa documentaţia necesară obţinerii acordului de mediu pentru derularea investiţiei „Construire imobil S+P+2E cu destinaţie turistică şi împrejmuire proprietate“. Construcţia ar urma să fie realizată în satul Vama Veche, comuna Limanu, pe strada Pescăruş, parcela 474/37. Lot 2/1.
 
Potrivit memoriului depus la APM, proiectul se încadrează în PUZ - Construire Imobil S+P+2E cu destinaţie turistică aprobat de Primăria Limanu prin HCL nr. 7822/02.09.2015 şi avizat de Agenţia de Protecţia Mediului Constanţa cu avizul nr. 6261/RP/05.11.2015.
 
„Necesitatea investiţiei rezidă în importanţa dezvoltării infrastructurii specifice activităţilor turistice menite a valorifica potenţialul economic oferit de zonele în cauză aflate în gestionarea unităţilor administrativ-teritoriale. În cazul de faţă, prin investiţia ce urmează a se realiza, va fi valorificat potenţialul turistic al zonei litorale de care beneficiază teritoriul comunei Limanu - sat Vama Veche. Oportunitatea investiţiei este determinată de următorii factori: creşterea semnificativă a potenţialului turistic al zonei Vama Veche, dezvoltarea infrastructurii şi a facilităţilor ce vor permite turiştilor să beneficieze de condiţii cât mai bune. Proiectul va contribui în mod direct la realizarea unei iniţiative de dezvoltare turistică a zonei, cu accent pe valorificarea resurselor naturale şi îmbunătăţirea serviciilor de agrement. De asemenea, în mod indirect, proiectul va avea impact asupra dezvoltării mediului de afaceri local, dar şi a comunităţii locale, cointeresate în dezvoltarea economică a localităţii“, se arată în document.
 
Potrivit proiectului, pe terenul de 1.000 mp deţinut de beneficiar în baza contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 538/17.07.2014, ar urma să se realizeze investiţia „Construire imobil S+P+2E, destinată pentru cazare turistică“. Amenajările cuprind: construirea unui imobil S+P+2E cu funcţiunea de vilă turistică cu suprafaţa construită - propusă de 347,88 mp şi suprafaţa desfăşurată de 1.487,30 mp. Procentul de ocupare propus este de 34,78%, iar coeficientul de utilizare a terenului este de 1,48. În prezent, terenul este liber de construcţii şi se învecinează cu strada Pescăruşului la nord, cu parcela 474/37, lot 2/2 la sud, cu parcela 474/37, lot 1, la est, şi lotul 1 la vest.
 
Zona de parcare va cuprinde opt locuri, iar accesul auto şi pietonal la obiectiv se va face din strada Pescăruşului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii