De-ale iernii
Evenimentele iernii in Constanta
08:06 28 02 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Decizia Comisiei tehnice de urbanism privind ridicarea unui bloc pe strada Constantin Bobescu. Investitor - Costel Magdalen Nicolescu (document)

ro

14 Feb, 2017 00:00 259 Marime text
Comisia tehnică de urbanism şi amenajarea teritoriului din cadrul Primăriei Constanţa, care s-a întrunit pe data de 6.02.2017, a analizat şi dezbătut solicitarea emiterii autorizaţiei de construire cu obiectul „Construire imobil S+P+3E+M - locuinţe colective şi împrejmuire teren, strada Constantin Bobescu nr. 1“, solicitare formulată de Costel Magdalen Nicolescu.
 
În cadrul Biroului Strategii Urbane, s-a studiat solicitarea de emitere a autorizaţiei de construire privind construirea unui imobil S+P+3E+M - locuinţe colective şi împrejmuire teren, în contextul în care HCL nr. 588/2005 privind aprobare PUD cartier Compozitorilor conţine prevederi contradictorii referitoare la regimul de aliniere a construcţiilor faţă de limitele laterale şi posterioare, coroborate cu prevederile pentru parcelele de colţ. În vederea fundamentării deciziei, solicitarea a fost prezentată Comisiei tehnice de urbanism şi amenajarea teritoriului, în şedinţa din data de 6.02.2017.
 
În concluzie, Comisia tehnică de urbanism şi amenajarea teritoriului din cadrul Primăriei Constanţa a decis emiterea autorizaţiei de construire în baza documentaţiei prezentate, respectiv cu retragerea construcţiei la trei metri de la limitele dinspre sud-vest ale terenului.
 
Reamintim că Magdalen Nicolescu a depus, în martie 2016, la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa, memoriul justificativ al proiectului „Construire imobil S+P+3E+M, locuinţe colective, pe strada Constantin Bobescu, zona Compozitori, parcela A 703/5 Lot 3+4“. Terenul viitoarei investiţii este proprietate a lui Costel Magdalen Nicolescu şi are o suprafaţă de 1.000 mp. Vecinătăţile amplasamentului sunt următoarele: la nord - strada Constantin Bobescu, la est - alee, la sud - vecin (imobil existent D+P+3E+M - locuinţă colectivă), la vest - vecin (imobil existent S+P+4E+M - locuinţă colectivă).
 
Terenul are o formă neregulată, rezultată din alipirea a două loturi. Accesul pietonal se va realiza din strada Constantin Bobescu. De asemenea, şi accesul auto se va face din aceeaşi stradă, latură pe care vor fi amenajate 14 locuri de parcare. Alte opt locuri de parcare vor fi amenajate pe latura de est. Tot acolo va fi amplasată şi rampa de acces în subsolul construcţiei. Şi pe latura de sud vor exista acces auto şi patru locuri de parcare. În subsolul viitorului imobil vor fi amenajate patru locuri de garare a autoturismelor. Clădirea va avea 30 de unităţi locative: zece garsoniere, cinci apartamente de două camere şi 15 apartamente de trei camere.
 
Precizăm că din comisie fac parte arhitecţii Mihai Isacov, Ignis Nejla Duvagi, Radu Cornescu, Sorin Mihai Vatamaniuc, dar şi directorul Muzeului de Artă, dr. Doina Păuleanu, şi reprezentantul Direcţiei Judeţene pentru Cultură, arh. Laura Smaranda Tudosie. De asemenea, din aceeaşi comisie mai fac parte arh. Veronica Pribeagu, ing. Cornel Constantin Severin, şeful Serviciului de Urbanism al Primăriei, Mihai Radu Vânturache, precum şi viceprimarul Costin Răsăuţeanu. Comisia poate face recomandări cu privire la zonele verzi ce trebuie amenajate pe terenul respectiv, parcări, circulaţii pietonale.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta recomandările formulate de Comisia tehnică de urbanism şi amenajarea teritoriului din cadrul Primăriei Constanţa privind proiectul depus de Costel Magdalen Nicolescu.

Citeşte şi:

Bloc pe strada Constantin Bobescu. Ce a solicitat Primăriei Constanţa investitorul Costel Nicolescu (document)

Cartierul Compozitorilor se extinde. Bloc de trei etaje, pe strada Constantin Bobescu

Ti-a placut articolul?

Comentarii